Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συνεχίζει το μπαράζ εκτοξεύσεων η Βόρεια Κορέα

Συνεχίζει το μπαράζ εκτοξεύσεων η Βόρεια Κορέα

Η νέα εκτόξευση δύο πυραύλων «αγνώστου τύπου» έγινε σήμερα το πρωί από την περιοχή γύρω από το Σοντόκ, στην επαρχία Χαμγιόνγκ, με κατεύθυνση τη θάλασσα, στα ανοιχτά των ανατολικών ακτών της Βόρειας Κορέας.

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο «βλήματα αγνώστου τύπου» με κατεύθυνση τη θάλασσα στα ανοιχτά των ανατολικών της ακτών, ανακοίνωσε ο νοτιοκορεατικός στρατός σήμερα Σάββατο, στην τελευταία σειράς δοκιμών πυραύλων που έχει προβεί η Πιονγιάνγκ τις πρόσφατες εβδομάδες.

«Παρακολουθούμε τις κινήσεις»

«Τα στρατεύματά μας παρακολουθούν τις κινήσεις της Βόρειας Κορέας σε περίπτωση μιας ακόμη εκτόξευσης και είναι έτοιμα για οποιοδήποτε ενδεχόμενο», πρόσθεσε το νοτιοκορεατικό γενικό επιτελείο σε ανακοίνωσή του.

Η προεδρία της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι συγκάλεσε συνάντηση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας για την εκτόξευση των πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα.

Η ακτοφυλακή της Ιαπωνίας από την πλευρά της τόνισε ότι εντόπισε φερόμενο βαλλιστικό πύραυλο που εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα.

Η τελευταία σειρά δοκιμών της Πιονγιάνγκ έρχεται λίγο μετά τη φραστική επίθεση του καθεστώτος στον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, τον οποίο κατηγόρησε ότι είναι «αμείωτα τοξικός».

Ο αμερικανός ΥΠΕΞ είχε δηλώσει νωρίτερα στο Washington Examiner ότι αν ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν δεν αποφασίσει για αποπυρηνικοποίηση, οι ΗΠΑ «θα διατηρούν τις σκληρότερες κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην ιστορία».

Ενημερωμένες οι ΗΠΑ

Το Γενικό Επιτελείο της Νότιας Κορέας επισήμανε ότι η εκτόξευση έγινε το Σάββατο το πρωί από την περιοχή γύρω από το Σοντόκ, στην επαρχία Χαμγιόνγκ, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap. Στο Σοντόκ βρίσκεται βορειοκορεατικό στρατιωτικό αεροδρόμιο.

Ανώτερος αμερικανός κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον έχει ενημερωθεί για τις αναφορές των νέων εκτοξεύσεων από τη Βόρεια Κορέα και συνεργάζεται στενά με την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα.

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε πριν μία εβδομάδα δύο πυραύλους, στην έκτη δοκιμή αυτού του είδους μέσα σε τρεις εβδομάδες. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει ξεκαθαρίσει ότι αυτές οι δοκιμές έγιναν σε αντίποινα για τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ και Νότιας Κορέας, τις οποίες η Πιονγιάνγκ θεωρεί πρόκληση.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024