Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία : Επεισόδια και τραυματισμοί αστυνομικών σε διαδηλώσεις κατά της G7

Γαλλία : Επεισόδια και τραυματισμοί αστυνομικών σε διαδηλώσεις κατά της G7

Τα επεισόδια σημειώθηκαν κοντά στο σημείο όπου έχουν κατασκηνώσει διαδηλωτές που πραγματοποιούν κινητοποιήσεις ενάντια στη σύνοδο κορυφής του G7, η οποία πραγματοποιείται στην Μπιαρίτς της Γαλλίας.

Δεκαεπτά άτομα συνελήφθησαν και τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά την Παρασκευή το βράδυ στην Ιρούν, στη γαλλο-ισπανική μεθόριο, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών που διαμαρτύρονται για τη σύνοδο κορυφής του G7.

Τραυματίστηκαν από βεγγαλικά

Τα επεισόδια σημειώθηκαν κοντά στο σημείο όπου έχουν κατασκηνώσει διαδηλωτές που πραγματοποιούν κινητοποιήσεις ενάντια στη σύνοδο κορυφής του G7, γνωστοποιήθηκε από τις αρχές.

Την παραμονή της έναρξης της συνόδου της Ομάδας των Επτά (G7) στην Μπιαρίτς της Γαλλίας, αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά από βεγγαλικά, σύμφωνα με ανακοίνωση της νομαρχίας, που ανέφερε ότι η κατάσταση εξομαλύνθηκε λίγο μετά τις 22:00, τοπική ώρα (23:00 ώρα Ελλάδας).

Οι τοπικές αρχές δεν έχουν αναφέρει μέχρι στιγμής τραυματισμούς διαδηλωτών.

Και «αντί-G7» σύνοδος

Σε «αντί-G7» σύνοδο στις πόλεις Εντάι και Ιρούν, 30 χλμ νότια της Μπιαρίτς, 50 μη κυβερνητικές οργανώσεις έχουν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν για τις οικονομικές και κλιματικές πολιτικές που ακολουθούν οι μεγαλύτερες βιομηχανικές χώρες και για να προωθήσουν εναλλακτικές λύσεις.

Περισσότεροι από 13.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στην Μπιαρίτς και τον νομό για την ασφάλεια της συνόδου κορυφής του G7 και την αντιμετώπιση των διαδηλώσεων.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024