Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε πύρινο κλοιό η χώρα - Μάχη με τις φλόγες σε επτά μέτωπα

Σε πύρινο κλοιό η χώρα – Μάχη με τις φλόγες σε επτά μέτωπα

Αντιμέτωποι με νέα πύρινα μέτωπα βρίσκονται στην Πυροσβεστική καθώς πριν από λίγη ώρα ξέσπασε νέα πυρκαγιά στο Βροντερό Φλώρινας

Αντιμέτωποι με νέα πύρινα μέτωπα βρίσκονται στην Πυροσβεστική καθώς πριν από λίγη ώρα ξέσπασε νέα πυρκαγιά στο Βροντερό Φλώρινας, στον Μεσόκαμπο Σάμου και στα Ιωάννινα.

Στη Φλώρινα έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής καθώς κινητοποιήθηκαν 16 πυροσβέστες με 4 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρου τμήματος και δύο αεροσκάφη.

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε και  σε δασική έκταση στην περιοχή Μεσόκαμπος Σάμου .Άμεσα κινητοποιήθηκαν 21 πυροσβέστες με δέκα οχήματα, τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, προκειμένου να προλάβουν να μην επεκταθεί το μέτωπο. Πυρκαγιά μαίνεται και σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Καστρίτσα Ιωαννίνων όπου επιχειρούν 33 πυροσβέστες με 16 οχήματα.

Την ίδια στιγμή από το μεσημέρι έχει σημάνει συναγερμός σε άλλες τέσσερις περιοχές της Ελλάδας όπου βρίσκονται σε εξέλιξη πύρινα μέτωπα.

Η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει νωρίτερα στην περιοχή Ριόλος Δυτικής Αχαΐας φαίνεται πως ανησυχεί την Πυροσβεστική καθώς ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που επιχειρούν. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, στο σημείο βρίσκονβται 15 οχήματα με 3 ομάδες πεζοπόρου τμήματος και 19 πυροσβέστες ενώ συνδράμουν από αέρος 3 αεροσκάφη.

Αναφορικά με τη φωτιά στα Βασιλικά Σαλαμίνας φαίνεται που έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο χάρη στην άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής.

Πύρινα μέτωπα σε Ασπρόπυργο και Βάρδα Ηλείας

Νωρίτερα, μεγάλη κινητοποίηση υπήρξε και για δύο ακόμη φωτιές που εκδηλώθηκαν το μεσημέρι σε Ασπρόπυργο και Βάρδα Ηλείας. Στα σημεία βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τις φωτιές, λόγω των υψηλών ανέμων που επικρατούν σε όλη τη χώρα.

Ειδικότερα, πυρκαγιά σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου σε δασική έκταση στους πρόποδες του Ποικίλου Όρους και συγκεκριμένα στην περιφερειακή Αιγάλεω, κοντά στη λεωφόρο ΝΑΤΟ.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 5 οχήματα ΜΕΤΠΕ, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ τις προσπάθειες των πυροσβεστών συνδράμουν από αέρος δύο ελικόπτερα.

Σύμφωνα με το One Channel, το μέτωπο στον Ασπρόπυργο έχει οριοθετηθεί  ενώ λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα, η Αστυνομία, επέτρεψε εκ νέου την κυκλοφορία στην Λεωφόρο ΝΑΤΟ όπου είχε διακοπεί νωρίτερα. Στο σημείο της πυρόσβεσης ανετράπη και ένα όχημα της Πυροσβεστικής, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν τραυματίες.

Παράλληλα, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή, η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στην περιφερειακή Αιγάλεω, ενώ η κυκλοφορία εκτρέπεται στη διασταύρωση με τη λεωφόρο ΝΑΤΟ και στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος των διυλιστηρίων.

Τρεις ηλικιωμένες γυναίκες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Βάρδας, σύμφωνα με το ilialive.gr, η μια με αναπνευστικά προβλήματα από τον καπνό, καθώς η φωτιά έφτασε στα πρώτα σπίτια της Βάρδας. Η γυναίκα διασώθηκε από τους πυροσβέστες.

Καλύτερη ωστόσο η εικόνα της φωτιάς, που ξεκίνησε από το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή της Βάρδας. Παράλληλα, η Εθνική Οδός Πατρών – Πύργου που είχε κλείσει στο σημείο, έχει παραδοθεί κανονικά στη κυκλοφορία.

 Σύμφωνα με το patrisnews, υπάρχουν δύο πύρινα μέτωπα στη Βάρδα αυτή τη στιγμή: το πρώτο κοντά στην Ε.Ο. και τον ποταμό Βέργα καίει γεωργική έκταση με καλαμιές, ενώ το δεύτερο βρίσκεται στο Συρμπάνι Βάρδας και έκαψε λιοστάσια και περιβόλια.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024