Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Καγκελαρία υποδέχεται με στρατιωτικές τιμές τον Μητσοτάκη

Η Καγκελαρία υποδέχεται με στρατιωτικές τιμές τον Μητσοτάκη

Ο έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να θέσει στο επίκεντρο των συνομιλιών την αλλαγή πολιτικής για τα πλεονάσματα καθώς και τη «συμφωνία για την ανάπτυξη».

Τη συνάντηση της γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ με τον έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την προσεχή Πέμπτη, ανακοίνωσε επίσημα ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

Όπως σημείωσε ο κ. Ζάιμπερτ, ο κ. Μητσοτάκης θα γίνει δεκτός από την κυρία Μέρκελ με στρατιωτικές τιμές, στις 12:00 (τοπική ώρα), ενώ θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου, περίπου στις 13:15.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, στο επίκεντρο των συνομιλιών αναμένεται να βρεθούν «οι διμερείς σχέσεις, θέματα οικονομικής πολιτικής, καθώς και ζητήματα ευρωπαϊκής και διεθνούς πολιτικής».

Η οικονομική ατζέντα Μητσοτάκη

Η Γερμανία αποτελεί τον επόμενο σταθμό των επαφών του έλληνα πρωθυπουργού στην Ευρώπη, προκειμένου να παρουσιάσει την οικονομική ατζέντα της νέας κυβέρνησης και να επιχειρήσει να εξασφαλίσει τη συγκατάθεση τους σε μεταρρυθμίσεις που θα βελτιώσουν το επίπεδο ζωής των ελλήνων πολιτών, αλλά και θα προσελκύσουν νέες επενδύσεις στη χώρα.

Ειδικότερα, η «ευρωπαϊκή περιοδεία» του κ. Μητσοτάκη θα διαρκέσει ως τις 2 Σεπτεμβρίου προκειμένου να ενισχύσει την εικόνα της χώρας και να προωθήσει την οικονομική διπλωματία με βασικούς στόχους την προσέλκυση επενδύσεων και την προώθηση μίας νέας συμφωνίας που να ενισχύει την ανάπτυξη στην χώρα.

Η στόχευση του πρωθυπουργού για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2021 αποτελεί απαράγραπτη δέσμευση, τόνιζαν κυβερνητικές πηγές πριν την αναχώρηση του πρωθυπουργού για το Παρίσι.

Στο πλαίσιο αυτό βασικό στόχο του αποτελεί η καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης για την κυβέρνησή του και η προώθηση των κυβερνητικών σχεδίων για μεταρρυθμίσεις και φορολογικές παρεμβάσεις που θα ενισχύσουν την ανάπτυξη, αλλά και για μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, το κεντρικό μήνυμα που θέλει να μεταφέρει ο πρωθυπουργός είναι ότι η Ελλάδα γύρισε οριστικά σελίδα μετά τη δεκαετή κρίση και διαθέτει μια ισχυρή, μεταρρυθμιστική κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή, μια κυβέρνηση η οποία έβαλε τέλος στην εποχή της οξύτητας, του λαϊκισμού και των άκρων που έβλαψε τόσο την οικονομία όσο και τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Ο πρωθυπουργός θα τονίσει ακόμη ότι στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται στον Ευρωπαϊκό Νότο και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, η χώρα μας αποτελεί εστία και άγκυρα σταθερότητας, ανάπτυξης, μετριοπάθειας και πραγματισμού σε μια εποχή σημαντικών προκλήσεων για τη δημοκρατική Ευρώπη και τη γειτονιά μας.

Επίσης θα επισημάνει την ενεργή προώθηση των συμμαχιών πάνω στη νέα ισχυρή βάση που έχει δημιουργηθεί μετά την 7η Ιουλίου, ώστε οι ευνοϊκές προοπτικές και το κλίμα αισιοδοξίας για το μέλλον της χώρας να αποφέρουν το συντομότερο δυνατόν απτά αποτελέσματα για τους Έλληνες πολίτες: για ισχυρότερη ανάπτυξη με χαμηλότερους φόρους και καλές δουλειές σε μια χώρα η οποία θα πορεύεται σε περιβάλλον ασφάλειας και σταθερότητας.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024