Στην εξαγορά της Entertainment One, βρετανικής εταιρείας που παράγει περιεχόμενο ψυχαγωγίας κυρίως για παιδιά, προχωρά η αμερικανική παιχνιδοβιομηχανία Hasbro.

Η εταιρία συμφώνησε να καταβάλλει αντίτιμο 4 δισ. δολαρίων σε μετρητά, σε μία συμφωνία η οποία αντανακλά τις προσπάθειές της να επεκταθεί σε άλλους τομείς, καθώς προσπαθεί να ανακάμψει από το κλείσιμο της αλυσίδας παιχνιδιών στις ΗΠΑ, Toys R Us, αλλά και της γενικής κάμψης στην αγορά παιχνιδιών.

Το δυνατό χαρτί της Entertainment One δεν είναι άλλο από τη σειρά «Η Πέππα το γουρουνάκι», καθώς και τα προϊόντα της, ενώ από τα πιο γνωστά brands της είναι τα PJ Masks (Πιτζαμοήρωες) και Ricky Zoom.

Πρόκειται για σήματα που παράγουν ισχυρά κέρδη σε πολλαπλούς τομείς, από την τηλεόραση έως τα θεματικά πάρκα ψυχαγωγίας και τα παιχνίδια.

Όπως αναφέρει το CNN Business η κίνηση αυτή εντάσσεται στην απόφαση της εταιρίας για «δημιουργικές νέες συμφωνίες», όπως αυτή με το Netflix για την παραγωγή σειράς κινουμένων σχεδίων, βασισμένη στο δημοφιλές παιχνίδι της Hasbro, «Magic: The Gathering».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο