Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διπλό ρεκόρ στο Nurburgring για το Lynk & Co 03 Cyan Concept

Διπλό ρεκόρ στο Nurburgring για το Lynk & Co 03 Cyan Concept

Το τετράθυρο μοντέλο επιδόσεων της Lynk & Co με τις βελτιώσεις της Cyan Racing απέσπασε διπλό ρεκόρ στην απαιτητικότερη πίστα της Ευρώπης, αναδεικνύοντας την Lynk& Co την πρώτη κινεζική εταιρεία που κατακτά τίτλο στο Ring με μοντέλο παραγωγής.

Tους τίτλους του ταχύτερου τετράθυρου αλλά και του ταχύτερου εμπροσθοκίνητου της Πράσινης Κόλασης απέσπασε το Lynk& o 03 Cyan Concept, δημιούργημα της Cyan Racing όπως μετονομάστηκε η Polestar Racing μετά τις ανακατατάξεις στον όμιλο Volvo Cars, την ανεξαρτητοποίηση και την νέα ηλεκτρική κατεύθυνση της Polestar ως αυτόνομης πλέον φίρμας.

Το 03 Cyan Concept χρειάστηκε επτά λεπτά και 20,43 δευτερόλεπτα για ένα γύρο στο Ring καταρρίπτοντας ουσιαστικά με «ένα πέρασμα» τα ρεκόρ που είχαν σημειώσει η Jaguar XE SV Project 8 και το Renault Megane R.S. Trophy-R κερδίζοντας τα πρωτεία ταχύτητας στις κατηγορίες των τετράθυρων και των εμπροσθοκίνητων, αντίστοιχα.

Στο τιμόνι του κινεζικού μοντέλου βρέθηκε ο πρωταθλητής του WTCC, Thed Bjork ο οποίος και κατέγραψε μέση ταχύτητα 168 χλμ./ώρα κατά το εγχείρημά του. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι το διπλό ρεκόρ είναι το πρώτο που έχει καταγραφεί από μοντέλο παραγωγής κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Σε ο,τι αφορά το τροπαιούχο 03 Cyan Concept, αποτελεί καρπό συνεξέλιξης της Geely και της Cyan Racing και βασίζεται στην έκδοση παραγωγής του τετράθυρου μοντέλου Lynk & Co 03, ενσωματώνοντας φυσικά αναβαθμίσεις στον κινητήρα, το πλαίσιο και την αεροδυναμική, αντίστοιχες το αγωνιστικού 03 ΤCR που έλαβε μέρος στο πρωτάθλημα τουρισμού.


Αναλυτικότερα το 03 Cyan Concept εφοδιάζεται με δίλιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα με απόδοση 528 ίππους και 504 Nm ροπής. Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς  με τη συνδρομή ενός σειριακού κιβωτίου έξι σχέσεων ενώ το παζλ συμπληρώνεται από την παρουσία ενός ηλεκτρονικά ελεγχόμενου διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης.

Χάρη επίσης σε στοχευμένες παρεμβάσεις για την μείωση του βάρους, το 03 Cyan Concept «σταματά» στα 1.287 κιλά. Υπό αυτό σκεπτικό όλα ανασχεδιασμένα και πρόσθετα αεροδυναμικά στοιχεία, περιλαμβανομένης της επιβλητικής αεροτομής έχουν κατασκευαστεί από ανθρακόνημα.

Τις προδιαγραφές του συμπληρώνουν τα μεγαλύτερα μετατρόχια, η νέα ανάρτηση με αμορτισερ Ohlins, η σπορ εξάτμιση και τα μεγαλύτερα αεριζόμενα δισκόφρενα που συνδυάζονται με εξαπίστονες δαγκάνες .

Το 03 Cyan Racing θα είναι διαθέσιμο αν και σε περιορισμένο αριθμό από τις αρχές του επόμενου έτους.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024