Ίσως και να είναι η απολύτως ενδεικτική εικόνα για τα χάλια της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο πρωθυπουργός της χώρας να προσέρχεται στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων και να τολμά να βάλει το πόδι του πάνω σε ένα τραπεζάκι, ενώ συνομιλεί με τον Πρόεδρο της Γαλλίας.

Είναι γνωστό ότι η Βρετανοί περιφρονούν τους Γάλλους και ότι τα αισθήματα είναι αμοιβαία. Σε ό,τι αφορά δε και το προκείμενο, δηλαδή την Ευρωπαϊκή Ενωση, η Γαλλία δεν υπήρξε και ένθερμη υποστηρίκτρια της ένταξης του Ηνωμένου Βασιλείου στην τότε ΕΟΚ.

Τώρα, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θέλει προφανώς να επιδείξει την περιφρόνησή του προς τον Μακρόν, βάζοντας το πόδι του πάνω στο τραπεζάκι των Ηλυσίων. Δεν πρόκειται για ατύχημα, στην φωτογραφία φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο «Μπο-Τζο» ποζάρει στον φακό σε αυτήν την στάση. Το χειρότερο και το πλέον παράδοξο είναι ότι το κάνει αυτό ενώ συζητάνε για το Brexit.

Είχε προηγηθεί μία συνάντηση του Τζόνσον με την Ανγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο. Και με τους Γερμανούς έχουν ιστορικό βεβαρημένο οι Βρετανοί, αλλά εκεί δεν τόλμησε να κάνει αταξίες. Ήταν όπως αποδείχθηκε από τις δύο συναντήσεις λίγο πιο επιεικής η Μέρκελ από τον Μακρόν…

Όλα αυτά συμβαίνουν λίγες μόλις εβδομάδες προτού εκπνεύσει η προθεσμία για την υλοποίηση του Brexit και ενώ εκκρεμεί ακόμη αν αυτό θα γίνει με κάποιον στοιχειωδώς συντεταγμένο τρόπο ή αν θα γίνει με φόντο το χάος που περιγραφόταν στον βρετανικό Τύπο προ ημερών.

Ο «Μπο-Τζο» φαίνεται ότι εν όψει αυτών μπλοφάρει πάνω στις μπλόφες των προηγούμενων. Και δεν φαίνεται να συγκινείται κανείς.

Κάτι παλικάρια όπως ο Πολ Μέισον έχουν αρχίσει να φοβούνται και καλούν σε ανατροπή της κυβέρνησης. Η αντιπολίτευση στην Βρετανία φαίνεται ότι δεν γνωρίζει πού πατά και πού πηγαίνει. Λένε ότι θα ζητήσουν σχηματισμό νέας κυβέρνησης και νέο δημοψήφισμα…

Όλα αυτά είναι απλώς ένα μέρος της εικόνας της σημερινής Ευρώπης, της οποίας δε η οικονομική προοπτική αρχίζει να προκαλεί ανησυχίες, με τα πρώτα δείγματα ύφεσης της Γερμανίας.

Ας περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις και στην Ιταλία και μπορεί να δούμε ακόμη πιο χαριτωμένα στιγμιότυπα από τον «Μπο-Τζο» να απλώνει τα πόδια του στο τραπεζάκι του Μακρόν…

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο