Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Opel Corsa-e Rally: Το αγωνιστικό... ηλεκτρόνιο

Opel Corsa-e Rally: Το αγωνιστικό… ηλεκτρόνιο

Η γερμανική φίρμα δημιούργησε μια απολύτως ρεαλιστική αγωνιστικών προδιαγραφών εκδοχή του ηλεκτροκίνητου Corsa-e η οποία και θα διατεθεί σε όσους θέλουν να επιδιώξουν την συμμετοχή τους σε… ηλεκτρικά events του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Μια αγωνιστική παραλλαγή της αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης του νέου Corsa e επιφυλάσσει η Opel για την προσεχή έκθεση της Φρανκφούρτη, εξασφαλίζοντας στο supermini της τον τίτλο του πρώτου εμπορικά διαθέσιμου αγωνιστικού ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου.

Το Corsa-e Rally όπως ονομάζεται η νέα έκδοση διαθέτει ανασχεδιασμένη ανάρτηση με νέα ελατήρια και αμορτισέρ, μεγαλύτερα δισκόφρενα με τετραπίστονες δαγκάνες, ανασχεδιασμένα προστατευτικά κάτω από το αμάξωμα ενώ, στο εσωτερικό της έχει κάνει την επανεμφάνιση του και ένα παραδοσιακό μηχανικό χειρόφρενο.

Παράλληλα με τις παραπάνω προσθήκες, το Corsa-e Rally έχει αφαιρέσει από το λεξιλόγιο του το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου ευστάθειας, το ABS αλλά και το traction control.

Επιπλέον, χάρη σε καίριες παρεμβάσεις στο πλαίσιο και στο αμάξωμα η αγωνιστική εκδοχή του Corsa-e είναι ελαφρύτερη από το πολιτικό alter ego της, σταματώντας στα 1.400 κιλά  ενώ διαθέτει κλωβό ασφαλείας και πυροσβεστήρα.

Στις προσθήκες συνυπολογίστε και το διαφορικό Torsen που αποτελεί μέρος των προδιαγραφών του ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχει επέλθει καμία διαφοροποίηση ως προς το ηλεκτρικό σύνολο το οποίο εξακολουθεί να αποτελείται από το ηλεκτρικό μοτέρ των 136 ίππων και 260 Nm ροπής και την μπαταρία ιόντων λιθίου των 50 kWh που εφοδιάζει και την διαθέσιμη στο ευρύ κοινό εκδοχή του.

Σε ό,τι αφορά τις προοπτικές της έκδοσης, το Corsa e-Rally θα συμμετάσχει στο νεοσύστατο  ράλι ADAC Opel e-Rally που θα ξεκινήσει από την επόμενη χρονιά το οποίο η γερμανική φίρμα θεσμοθέτησε προκειμένου να δώσει μια νέα διέξοδο και εφαλτήριο σε νέους οδηγούς που θέλουν να ασχοληθούν με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024