Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καρντόσο : «Αυτός είναι ο λόγος που έβγαλα τον Λιβάγια...»

Καρντόσο : «Αυτός είναι ο λόγος που έβγαλα τον Λιβάγια…»

Ο Μιγκέλ Καρντόσο εξήγησε στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα της ΑΕΚ με την Τράμπζονσπορ, γιατί προτίμησε να βγάλει από το ματς με την Κραϊόβα στο ΟΑΚΑ τον Μάρκο Λιβάγια και όχι τον Νέλσον Ολιβέιρα

Ο Μιγκέλ Καρντόσο στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου του αγώνα της ΑΕΚ με την Τράμπζονσπορ για τα play offs του Europa League, ανέφερε τον λόγο για τον οποίο έβγαλε έξω τον Μάρκο Λιβάγια και κράτησε εντός αγωνιστικού χώρου τον Νέλσον Ολιβέιρα στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ με την Κραϊόβα.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Καρντόσο για τον Λιβάγια:

«Δεν μου αρέσει να μιλάω για προηγούμενα ματς, αλλά θα κάνω μια εξαίρεση είναι σημαντικό. Μερικές φορές οι δημοσιογράφοι προσπαθούν να μπουν στο μυαλό του προπονητή. Στο πρώτο παιχνίδι απέναντι στην Κραϊόβα είχαμε δύο μεγάλες ευκαιρίες να σκοράρουμε, ένα δοκάρι και μία πάσα που δεν έκανε ο Νέλσον Ολιβέιρα στον Λιβάγια. Θα μπορούσαμε να κάνουμε το 3-0, αλλά το ποδόσφαιρο έτσι είναι και παίζει ρόλο να τελειώνεις τις φάσεις.

Θα πρέπει να σκεφτούμε την αρχική ενδεκάδα του ματς. Στην αρχική ενδεκάδα αποφασίσουμε να βάλουμε τον Κρίστιτσιτς, γιατί θεωρήσαμε ότι ήταν καλή ευκαιρία να του δώσουμε χρόνο συμμετοχής. Θα έχουμε πολλά παιχνίδια σε λίγες ημέρες και θα χρειαστούμε όλους τους παίκτες να παίξουν. Θα πρέπει να περιμένετε κι άλλες αλλαγές στο προσεχές διάστημα. Ο Νέναντ δεν μπορούσε να βγάλει 90λεπτο στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και θα έπρεπε να γίνει αλλαγή.

Για τον Νέλσον ήθελα να κάνω το ίδιο στην επίθεση. Τώρα ήρθε μαζί μας και ήθελα πάρει όσο περισσότερο χρόνο συμμετοχής για να είναι σε καλύτερη κατάσταση. Είχαμε τρεις παίκτες ανάμεσά τους (σε Κρίστιτσιτς και Ολιβέιρα). Έχουμε πολλές επιλογές γι’ αυτές τις θέσεις, αλλά μιλάμε για τέσσερις που θα μπορούσαν να παίξουν. Μάνταλος, Ζεράλντες, Βέρντε και Λιβάγια. Από τους τέσσερις, μόνο δύο θα μπορούσαν να τελειώσουν το ματς.

Ο Μάνταλος και ο Ζεράλντες. Οπότε ήταν ξεκάθαρο ότι ένας εκ των άλλων δυο θα έπρεπε να μείνει έξω. Επειδή ο Λιβάγια ήταν στον πάγκο στο πρώτο ημίχρονο κι όταν μπήκε βοήθησε πολύ την ομάδα, θα ήταν πιο φρέσκος κι επέλεξα αυτόν και να μείνει ο Βέρντε στον πάγκο. Γι αυτό έπαιξε και ο Ζεράλντες δεξιά. Στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου ήταν ξεκάθαρο ότι έπρεπε να βγάλω τον Κρίστιτσιτς.

Δυστυχώς θα έπρεπε να βγάλουμε και τον Σιμάο. Έπρεπε ν’ αφήσω μία αλλαγή για το τέλος. Πριν έπρεπε ν’ αλλάξω κάτι. Έπρεπε να βγάλω ή τον Λιβάγια ή τον Ολιβέιρα, γιατί οι άλλοι δύο έπρεπε να μείνουν Γιατί έβγαλα τον Μάρκο κι όχι τον Νέλσον; Γιατί υποφέραμε εκείνη τη στιγμή, έπρεπε να έχουμε πολλά τρεξίματα. Το 9 πρέπει να τρέξει λιγότερο. Γι’ αυτό αποφάσισα να κρατήσω τον Ολιβέιρα, να βγάλω τον Λιβάγια να φέρω τον Ζεράλντες στο κέντρο και να βάλω τον Βέρντε στα δεξιά.

Δεν κάναμε λάθος σε ό,τι έχει να κάνει με τη φυσική κατάσταση. Στο τέλος ο Ντανιέλε κατάλαβε πολύ καλά το παιχνίδι, γιατί αυτό που του εξήγησα τότε, το εξήγησα και μετά το παιχνίδι. Του είπα και μετά το παιχνίδι. Γιατί το έλεγες; Μου είπε όχι για μένα. Είναι για σένα. Γιατί ήξερα ότι μπορώ να ικανοποιήσω το πλάνο σου και δεν το έκανα. Του είπα δεν θα τιμωρήσω κάποιον παίκτη, επειδή έχασε μια ευκαιρία.

Δεν υπάρχει ιεραρχία, τους χρειαζόμαστε όλους. Σε άλλα ματς άλλοι παίκτες μπορεί να είναι πιο σημαντικοί, άλλοι λιγότερο. Ποιος θα φανταζόταν στην αρχική ενδεκάδα ότι ο Σβάρνας στην αρχή ενδεκάδα. Κι όμως είναι και παίζει καλά».

Αρχικά, ο Καρντόσο είχε τονίσει στη συνέντευξη Τύπου πως δεν διαχωρίζει Έλληνες, Πορτογάλους και Σέρβους: 

«Μετά το τελευταίο παιχνίδι ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά. Υπήρχαν πολλές υποθέσεις και πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα για όλους. Ίσως όσα είπα μετά το ματς να μην έγιναν απόλυτα κατανοητά και καλό θα ήταν να γνωρίζετε τι ακριβώς ήθελα να πω. Και είναι ένα μήνυμα που επεκτείνεται στα δύο ευρωπαϊκά ματς μέχρι και το τέλος της σεζόν.

Αν θυμάστε, όταν ήρθα στην ομάδα και παρουσιάστηκα, είπα ότι είμαι περήφανος που ήρθα σε έναν σύλλογο με ταυτότητα και αξίες, κάτι που είναι σημαντικό για μένα. Έχουμε ένα ενδιαφέρον γκρουπ παικτών, αλλά όχι τους καλύτερους στον κόσμο. Μετά το παιχνίδι όταν μίλησε για το πνεύμα και το να είμαστε δυνατοί, έχει να κάνει με όλα αυτά. Πρέπει να έχουμε ένα γκρουπ που μπορεί να αναπτυχθεί, ώστε να είμαστε δυνατοί σαν ομάδα. Είμαι σίγουρος πως η σεζόν θα είναι δύσκολη, ήδη είναι δύσκολη και μόνο ένα πολύ δυνατό γκρουπ θα παλέψει για τους στόχους που έχουν τεθεί. Αυτό δεν είναι κριτική για τα αποδυτήρια, απλώς μια δήλωση.

Είναι λογικό μετά από δύο μήνες δουλειάς, με πολλές αλλαγές στο ρόστερ, οι παίκτες ακόμη να γνωρίζονται μεταξύ τους. Όταν είπα ότι πρέπει να έχουμε ένα δυνατό γκρουπ, εννοούσα πως πρέπει να έχουμε αυτές τις αξίες και μέσα στο γήπεδο. Είναι εύκολο για μένα να σας το πω τώρα, γιατί είναι εδώ ο Μπάρκας και αυτό το μήνυμα το περνάω κάθε μέρα στις προπονήσεις και στα αποδυτήρια.

Σε αυτά τα αποδυτήρια δεν βλέπω αν είναι Έλληνες, Σέρβοι, Πορτογάλοι ή από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Βλέπω την απόδοσή τους, τη διάθεσή τους, την προσπάθειά τους και πάντα στην ομάδα μας θα υπάρχει αξιολόγηση απόδοσης και στρατηγική. Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο με μικρά πράγματα, κοιτάμε αυτά που ελέγχουμε και αυτό γίνεται μόνο μέσω της δουλειάς. Και αυτό κάνουμε από την πρώτη μέρα».

Στη συνέχεια ο Πορτογάλος τεχνικός αναφέρθηκε στην «καυτή» ατμόσφαιρα που θα συναντήσει η ομάδα του στην Τραπεζούντα, ενώ το ΟΑΚΑ θα είναι χωρίς κόσμο:

«Ξέρω πολύ καλά την ατμόσφαιρα που υπάρχει στην Τουρκία. Πριν λίγα χρόνια παίξαμε με τη Σαχτάρ δύο προκριματικούς εκεί, έναν απέναντι στην Μπασακσεχίρ. Τότε τα καταφέραμε. Ξέρω πολύ καλά τι ατμόσφαιρα θα αντιμετωπίσουμε εκεί, όμως, πιστέψτε με, όταν παίζουμε παιχνίδι εκτός έδρας και δεν νιώθω φωνές, αποδοκιμασίες ή κάτι τέτοιο από την κερκίδα, σημαίνει σίγουρα πως δεν παίζουμε καλά.

Ελπίζω να κάνουμε τον κόσμο της Τραμπζονσπόρ να μας αποδοκιμάζει, γιατί θα σημαίνει πως θα παίζουμε καλά. Μου αρέσει να παίζουμε σε γεμάτα γήπεδα. Η ομάδα θα είναι πιο έτοιμη, έχει έμπειρους παίκτες και ο κόσμος δεν θα κρίνει την πρόκριση, αλλά το τι θα κάνουν οι ομάδες στον αγωνιστικό χώρο».

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024