Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
One Channel: Τιμή στον «φύλακα άγγελο» των προσφύγων, Κ. Παπαδόπουλο – Τι λέει η γυναίκα του

One Channel: Τιμή στον «φύλακα άγγελο» των προσφύγων, Κ. Παπαδόπουλο – Τι λέει η γυναίκα του

Το όνομα του Κυριάκου Παπαδόπουλου, του εμβληματικού αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος που διέσωσε χιλιάδες ζωές προσφύγων στο Αιγαίο στη διάρκεια της κορύφωσης της προσφυγικής – μεταναστευτικής κρίσης το 2015 και το 2016, θα κοσμεί στο εξής μέρος της προβλήτας του λιμανιού της Μυτιλήνης

Το όνομα του Κυριάκου Παπαδόπουλου, του εμβληματικού αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος που διέσωσε χιλιάδες ζωές προσφύγων στο Αιγαίο στη διάρκεια της κορύφωσης της προσφυγικής – μεταναστευτικής κρίσης το 2015 και το 2016, θα κοσμεί στο εξής μέρος της προβλήτας του λιμανιού της Μυτιλήνης.

H τελετή ονοματοδοσίας θα γίνει το πρωί της Παρασκευής, 30 Αυγούστου, στην προκυμαία του επιβατικού λιμένα, και θα συνοδευτεί από την τοποθέτηση μιας πινακίδας, εκεί όπου συχνά έδενε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος το περιπολικό σκάφος ΠΛΣ 602, στο οποίο ήταν κυβερνήτης, και αποβίβαζε με ασφάλεια τους πρόσφυγες που διέσωζε στη θάλασσα.

Υπενθυμίζεται πως ο υποπλοίαρχος, ο οποίος με την ανθρωπιστική του δράση έγινε συνώνυμο της αλληλεγγύης και σύμβολο των αγώνων δεκάδων άλλων στελεχών του Λιμενικού Σώματος στη διάρκεια του προσφυγικού δράματος, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή τον Οκτώβριο του 2018, προδομένος από την καρδιά του, σε ηλικία 44 ετών, αφήνοντας πίσω σύζυγο και δύο κόρες.

Ο εκλιπών είχε τιμηθεί για τη δράση του από την Ακαδημία Αθηνών και την ελληνική πολιτεία, ενώ έφτασε μέχρι το κόκκινο χαλί των Οσκαρ, με το ντοκιμαντέρ «4,1miles» της Δάφνης Ματζιαράκη που είχε «πρωταγωνιστή» τον ίδιο.

«Είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής για ότι έχει προσφέρει ο Κυριάκος. Θα είναι ένα έμβλημα που θα συμβολίζει την αξίας της προσπάθειας του Λιμενικού Σώματος για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στην θάλασσα» δήλωσε στο One Channel η γυναίκα του, Ιγνατία Τικέλη.

Πηγή: onetv.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024