Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί έμεινε έκπληκτος με τον ΠΑΟΚ ο Άρνεσεν

Γιατί έμεινε έκπληκτος με τον ΠΑΟΚ ο Άρνεσεν

Ο πρώην τεχνικός διευθυντής του Δικέφαλου τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ στάθηκε άτυχος απέναντι στον Άγιαξ και έμεινε έκπληκτος από την εμφάνισή του στο Άμστερνταμ

Ο νυν τεχνικός διευθυντής της Άντερλεχτ και πρώην του ΠΑΟΚ (τη σεζόν 2015-16) Φρανκ Άρνεσεν δήλωσε εντυπωσιασμένος σε συνέντευξή του στον «Focus 103.6 fm» για την εμφάνιση του ΠΑΟΚ στο Άμστερνταμ την προηγούμενη εβδομάδα, παρά τον αποκλεισμό του.

Αρχικά τόνισε: «Ο ΠΑΟΚ έκανε ένα μεγάλο ματς. Ήταν άτυχος, που δεν νίκησε. Έμεινα έκπληκτος από την εμφάνιση του ΠΑΟΚ. Έπαιξε επιθετικά από το πρώτο λεπτό του αγώνα, πρέσαρε και αγωνίστηκε με θάρρος. Μ’ άρεσε πολύ ο ΠΑΟΚ. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ θα πρέπει να είναι περήφανοι για την ομάδα τους».

-Ποιοι πιστεύετε ότι ήταν οι λόγοι του αποκλεισμού;

«Ήμουν στη Τούμπα στο πρώτο παιχνίδι. Το σημείο κλειδί ήταν μετά το 2-1. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε πολύ αμυντικά στο δεύτερο ημίχρονο με αποτέλεσμα να έρθει το 2-2. Έτσι, ήταν αναγκασμένος να κερδίσει στο Άμστερνταμ. Όταν πας στο Άμστερνταμ με μοναδικό στόχο την νίκη είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα για οποιαδήποτε ομάδα. Παρότι δόθηκαν τρία πέναλτι εις βάρος του και έμεινε πίσω στο σκορ με 3-1 ο ΠΑΟΚ δεν τα παράτησε, μείωσε σε 3-2 και έμεινε στο παιχνίδι μέχρι το τέλος.

Ο ΠΑΟΚ έχει φτάσει, όπως φάνηκε και στο Άμστερνταμ, σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ο Άγιαξ παρότι έχασε δύο σημαντικούς του παίκτες παραμένει μία μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα. Επαναλαμβάνω, ότι με εντυπωσίασε ο ΠΑΟΚ στο Άμστερνταμ».

-Ποια είναι η γνώμη σας για τα τρία πέναλτι;

«Κατά την γνώμη μου δεν μπορεί να διαμαρτύρεται ο ΠΑΟΚ. Ήταν όλα πέναλτι. Όταν παίζεις με τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ πρέπει να είσαι πολύ προσεχτικός μέσα στην μεγάλη σου περιοχή».

-Είναι συνηθισμένο σε ένα παιχνίδι υψηλού επιπέδου όπως αυτό να δίνονται τρία πέναλτι εις βάρος μίας ομάδας;

«Όχι, δεν είναι συνηθισμένο. Δεν θυμάμαι ανάλογη περίπτωση. Όμως, όταν κάνεις λάθος έξω την περιοχή είναι φάουλ και μέσα στην περιοχή είναι πέναλτι. Δεν έχει σημασία το ότι δόθηκαν τρία πέναλτι. Αν γίνεται παράβαση μπορούν να δοθούν όχι τρία, αλλά και πέντε πέναλτι».

-Ποιος ήταν ο MVP του ΠΑΟΚ;

«Θα λέγαμε ότι είναι ο Μπίσεσβαρ που έκανε εκπληκτική εμφάνιση, αλλά η εμφάνιση του ΠΑΟΚ ήταν αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς. MVP ήταν η ομάδα. Για να πιέσεις τον Άγιαξ με τον τρόπο που τον πίεσε ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι καταπληκτική όλη η ομάδα. Δεν χρειάζεσαι, 9 ή 10, αλλά 11 παίκτες που θα κάνουν μεγάλη εμφάνιση. Ο ΠΑΟΚ δεν φοβήθηκε να επιτεθεί και ήταν εξαιρετικός αμυντικά».

-Η πρόοδος του ΠΑΟΚ ως ομάδα είναι σημαντική;

«Πολύ σημαντική. Είδατε ο τρόπος που πίστευε η ομάδα στις δυνατότητές της στο Άμστερνταμ. Αυτό συμβαίνει όταν κατακτάς τίτλους και παίρνεις νταμπλ, όπως ο ΠΑΟΚ. Δεν είδα πολλές ομάδες να αντιμετωπίζουν έτσι τον Άγιαξ μέσα στην έδρα του, όπως έκανε ο ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος του Άγιαξ. Θα πρέπει να είναι περήφανοι όλοι στον ΠΑΟΚ για την ομάδα.

Ο ΠΑΟΚ πιστεύω πως θα κάνει εξαιρετική σεζόν και φέτος και θεωρώ πως έχει τις δυνατότητες στο Europa League όχι μόνο να προκριθεί από τους ομίλους στην επόμενη φάση, αλλά να πάει ακόμα πιο μακριά στην διοργάνωση. Συγχαρητήρια σε όλους στον ΠΑΟΚ. Στην ομάδα, στην διοίκηση και στους οπαδούς του για τον τρόπο με τον οποίο συμπαραστάθηκαν στην ομάδα και στο Άμστερνταμ. Εύχομαι ό,τι καλύτερο στον ΠΑΟΚ».

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024