Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τραγωδία στον Πόρο: Νεκροί και οι τρεις επιβαίνοντες του μοιραίου ελικοπτέρου

Τραγωδία στον Πόρο: Νεκροί και οι τρεις επιβαίνοντες του μοιραίου ελικοπτέρου

Αρχικά ανασύρθηκαν οι σοροί των δύο ρώσων ανδρών, ενώ ακολούθησε η ανάσυρση σορού του έλληνα χειριστή. Οι τρεις επιβαίνοντες βρέθηκαν μέσα στην καμπίνα του ελικοπτέρου

Δύο Ρώσοι και ένας Έλληνας πιλότος είναι οι τρεις νεκροί από την πτώση του πολιτικού ελικοπτέρου, το οποίο κατέπεσε το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πόρου και Γαλατά.

Αρχικά ανασύρθηκαν οι σοροί των δύο ρώσων ανδρών, ενώ ακολούθησε η ανάσυρση σορού του έλληνα χειριστή. Οι τρεις επιβαίνοντες βρέθηκαν μέσα στην καμπίνα του ελικοπτέρου.

Οι έρευνες κράτησαν περίπου δύο ώρες μέχρι να εντοπιστούν νεκροί οι επιβαίνοντες του ελικοπτέρου από κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, ωστόσο οι αρχές παραμένουν στο σημείο διεξάγοντας έρευνες για τυχόν άλλους επιβαίνοντες.

Στο σημείο εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου, το οποίο ακούμπησε σε καλώδια της ΔΕΗ και αφού έκανε μία περιστροφή έπεσε στη θάλασσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελικόπτερο είχε υποβάλει σχέδιο πτήσης από το «Ελ. Βενιζέλος» προς Γαλατά, ωστόσο κάποια στιγμή χάθηκε από την προσέγγιση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το ελικόπτερο δεν μπόρεσε να σηκωθεί και έπεσε πάνω στα καλώδια της ΔΕΗ. Η απογείωση ήταν από την πλευρά του Γαλατά, ενώ έπεσε στην μπούκα του λιμανιού προς Υδρα).

Στο σημείο αμέσως ξεκίνησαν έρευνες –με τον δήμαρχο Γαλατά να δηλώνει στο One Channel νωρίτερα πως οι επιβαίνοντες είναι νεκροί– με τη συμμετοχή και ενός super puma της Πολεμικής Αεροπορίας. Στο σημείο έσπευσαν έξι πλωτά του Λιμενικού, κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών και ιδιωτικά μέσα.

Οι επιβαίνοντες του μοιραίου ελικοπτέρου ήταν δύο Ρώσοι, καθώς και ένας Ελληνας, ο οποίος ήταν ο χειριστής του ελικοπτέρου. Οι ρώσοι επιβαίνοντες βρίσκονταν αρχικά σε κότερο και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το ελικοδρόμιο του Γαλατά με προορισμό το «Ελευθέριος Βενιζέλος».

[Βίντεο από το διασωστικό ελικόπτερο που πραγματοποιεί έρευνες στην περιοχή]

Φωτογραφίες από τη στιγμή της πτώσης

Αποκαλυπτικές είναι οι εικόνες που δημοσίευσε το protothema.gr και οι οποίες δείχνουν την καθοδική πορεία που είχε πάρει το ελικόπτερο κατά την αναχώρησή του για το «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Οι πρώτες εκτιμήσεις – Μπλακ άουτ στο νησί

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μηχανική βλάβη η οποία οδήγησε στην απώλεια ελέγχου του ελικοπτέρου με αποτέλεσμα να προσκρούσει πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ μεταξύ Πόρου και Γαλατά και εν συνεχεία να καταπέσει στη θάλασσα προκαλώντας γενικευμένο μπλακ άουτ στον Πόρο.

Λόγω της πρόσκρουσης του ελικοπτέρου στα καλώδια, όλο το νησί έχει μείνει χωρίς ρεύμα.

Στη δημοσιότητα μάλιστα δόθηκαν και οι πρώτες εικόνες από το σημείο.

Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες

«Όλα έγιναν ακαριαία μέσα σε δευτερόλεπτα». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας στην ΕΡΤ την πτώση ελικοπτέρου που σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στη θαλάσσια περιοχή Πόρου και Γαλατά.

«Εκείνη την ώρα ήμουν σε απόσταση περίπου 700 μέτρα από το ελικόπτερο. Εκείνο έκανε μια περιστροφή γύρω από τον εαυτό του, γύρω στα 50 μέτρα πάνω από το έδαφος. Αμέσως μετά την περιστροφή υπήρξε έκρηξη και έπεσε μέσα στη θάλασσα» συμπλήρωσε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Ακόμη, πρόσθεσε πως το σημείο του συμβάντος «βρίσκεται πολύ κοντά στο Λιμάνι και για τον λόγο αυτό έσπευσε άμεσα σε αυτό το Λιμεναρχείο».

Δήμαρχος Γαλατά στο One Channel: Δεν υπάρχουν επιζώντες

Για την πτώση του ελικοπτέρου μίλησε στην εκπομπή One Line ο δήμαρχος της περιοχής, Κώστας Καραγιάννης.

«Δυστυχώς είχαμε μια πτώση ελικοπτέρου. Συγκρούστηκε σε εναέρια καλώδια της ΔΕΗ που μεταφέρουν ρεύμα από τον Πόρο στον Γαλατά. Το ελικόπτερο έπεσε στην θάλασσα. Δυστυχώς δεν υπάρχουν επιζώντες. Οι έρευνες συνεχίζονται. Ακόμα δεν ξέρουμε πόσοι επέβαιναν στο ελικόπτερο» τόνισε ο δήμαρχος.

Sports in

Ο νέος… Χάαλαντ: Το wonderkid που έχει «τρελάνει» την Άρσεναλ και τον Αρτέτα (vids)

Κίνηση για την απόκτηση του επιθετικού της Λειψίας, Μπέντζαμιν Σέσκο, θα κάνει το ερχόμενο καλοκαίρι όπως όλα δείχνουν η Άρσεναλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024