Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στην Εύβοια: Τι δηλώνει ο 33χρονος ύποπτος για εμπρησμό

Φωτιά στην Εύβοια: Τι δηλώνει ο 33χρονος ύποπτος για εμπρησμό

Πρόκειται για τον 33χρονο, του οποίου το σήμα από το κινητό τηλέφωνο ανέτρεψε τους ισχυρισμούς του, ότι βρισκόταν 25 χιλιόμετρα μακριά από την πυρκαγιά, την ώρα που αυτή ξεσπούσε

Τη δική του εκδοχή για την μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να καούν χιλιάδες στρέμματα γης, έδωσε ένας εκ των τριών βασικών υπόπτων.

Πρόκειται για τον 33χρονο, του οποίου το σήμα από το κινητό τηλέφωνο ανέτρεψε τους ισχυρισμούς του, ότι βρισκόταν 25 χιλιόμετρα μακριά από την πυρκαγιά, την ώρα που αυτή ξεσπούσε.

«Με πήγαν στο Τμήμα κάτω για να εξηγήσω πού ήμουν και αυτά. Τι ώρες και τέτοια. Έγινε την Τρίτη αυτό και ήρθαν επειγόντως να μου μιλήσουν» είπε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

«Τους είπα ότι ήμουν στα Κατούνια με τον θείο και τη θεία μου. Μαζί πηγαίναμε, μαζί γυρίζαμε. Κατεβαίναμε από τον Άγιο Ιερεμία και βλέπαμε τους καπνούς. Μου λέει: Ξέρεις τίποτα; Του λέω: Όχι, πρώτη φορά το βλέπω» τονίζει ο 33χρονος.

Αξίζει να σημειωθεί πως το άλλοθι του 33χρονου ελέγχεται ως ανακριβές μιας και το στίγμα του κινητού του τηλεφώνου τον «πρόδωσε», καθώς μετά την ανάλυση των αρχών, το σήμα του κινητού τον δείχνει να βρίσκεται στο χωριό του την ώρα εκδήλωσης της φωτιάς.

Ο 33χρονος ύποπτος υποστήριξε πως την ώρα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά βρισκόταν σε κοντινό χωριό σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από την περιοχή του Σταυρού, όμως από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου προκύπτει ότι, όταν ξέσπασε η φωτιά βρισκόταν στον Σταυρό.

Ο 33χρονος υποστηρίζει πως ενεπλάκη στην υπόθεση λόγω της καταδίκης του το 2018 για εμπρησμό από πρόθεση στην ίδια περιοχή, μετά από διαπληκτισμό που είχε με μια γειτόνισσά του, ενώ για τους ακόμη 8 εμπρησμούς που έχει κατηγορηθεί, ισχυρίζεται ότι ομολόγησε μετά από πιέσεις.

«Στο νεκροταφείο με μια κυρία. Και τσαντίστηκα, και έκανα αυτό το πράγμα και ζήτησα συγνώμη. Τα άλλα… με το ζόρι με πίεσαν, με απειλούσαν πως θα με χτυπήσουν, θα μου δώσουν μπουνιές και δεν ήξερα τι να πω».

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού συνεχίζουν να διερευνούν τις ακριβείς συνθήκες εκδήλωσης της φωτιάς.

Τα ψυχολογικά προβλήματα

Νωρίτερα, όπως είχε αποκαλύψει το in.gr, ο 33χρονος δικάστηκε στις 27 Ιουνίου 2019 από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων της Χαλκίδας για τις περσινές πυρκαγιές σε ποινή φυλάκισης 2,5 ετών αφού του αναγνωρίσθηκε μειωμένος καταλογισμός ύστερα από γνωμάτευση ψυχιάτρου.

Ωστόσο, αφέθηκε ελεύθερος αφού είχε ήδη παραμείνει κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού για 10 μήνες.

Ο νεαρός είχε συλληφθεί στις 25 Αυγούστου 2018 για διαδοχικές πυρκαγιές που είχαν σημειωθεί στην περιοχή από τις 2 Ιουνίου 2018 με πιο σημαντική  εκείνη που σημειώθηκε στις 12 Αυγούστου 2018 στο Κοντοδεσπότι όπου κάηκαν οκτώ χιλιάδες στρέμματα περίπου  δασικής έκτασης. Μια περιοχή που επλήγη κι από την τωρινή πυρκαγιά.

Όταν είχε συλληφθεί, είχε επικαλεσθεί ότι έβαλε τις πυρκαγιές ως εκδίκηση για μία γυναίκα στο καφενείο του χωριού που τον κορόιδευε και γενικά και ότι ήταν θύμα κακής συμπεριφοράς και περιπαικτικών σχολίων από συγχωριανούς του.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες  αρνήθηκε ότι ήταν ο δράστης  και των οκτώ πυρκαγιών που είχαν σημειωθεί πέρσι στην  ίδια περιοχή που κατακάηκε και φέτος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2008 είχε συλληφθεί μία 37χρονη υπάλληλος καταστήματος από την Ικαρία η οποία κατηγορήθηκε ότι  προκάλεσε –τον Ιούλιο του 2005- 40 εστίες φωτιάς στην Πεντέλη χρησιμοποιώντας σπινθηρίζοντα κεράκια γενεθλίων. Από τις φωτιές είχε καεί έκταση περίπου 11.000  στρεμμάτων.

Sports in

Stella McCartney: H στήριξη από τον αδερφό της James και η ομοιότητά του με τον πατέρα τους

Oι οικογενειακές λήψεις από την οικογένεια McCartney στο show της Stella McCartney.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024