Η ιαπωνική φίρμα δίνει ένα ακόμα δείγμα γραφής της νέας γενιάς του Juke που επιβεβαιώνει τα όσα είχαν ήδη ειπωθεί για το σχεδιασμό του που μένει πιστός στην εκκεντρικότητα. Σύμφωνα με τις συστάσεις, τα αποκαλυπτήρια της νέας γενιάς του αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις 3 Σεπτεμβρίου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του το μικρότερο crossover της Nissan θα εντάξει στις επιλογές του και υβριδική τεχνολογία.

Πλην των παραπάνω πληροφοριών αλλά και της προφανούς εξέλιξης της αισθητικής που προσφέρουν οι πρώτες «ολοκληρωμένες» εικόνες του, το μοντέλο που εν πολλοίς εφηύρε την ιδιαίτερα δημοφιλή κατηγορία των μικρών crossover, αναμένεται να αυξήσει τις διαστάσεις του προσφέροντας σημαντικά μεγαλύτερους χώρους για τους επιβαίνοντες αλλά και περισσότερο όγκο για το πορτ μπαγκάζ που επίσης αναμένεται να αυξηθεί από τα 354 σε 380 λίτρα.

Εκτός από την αύξηση των διαστάσεων συνυπεύθυνη για την περισσότερη ευρυχωρία θα είναι και η νέα αρχιτεκτονική όπου θα βασιστεί, η πλατφόρμα CMF-B της συμμαχίας Renault-Nissan η οποί αποτελεί τη βάση και για το νέο Clio και η οποία πλην της καλύτερης διάταξης θα του εξασφαλίσει πρόσβαση στην υβριδική και στην plug-in υβριδική τεχνολογία.

Αν και οι προδιαγραφές της plug-in υβριδικής έκδοσης δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, η αντίστοιχη έκδοση του νέου Juke θα συνδυάζει κινητήρα βενζίνης 1,6 λίτρων με ηλεκτρικό μοτέρ και μπαταρίες ιόντων λιθίου απόδοσης 9,8 kW οι οποίες θα του εξασφαλίζουν ηλεκτρική αυτονομία περίπου 35 χλμ. συνηγορώντας στην ενίσχυση της αποδοτικότητάς του.

Σε δεύτερο χρόνο, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο εξέλιξης και μιας αμιγώς ηλεκτροκίνητης έκδοσής του η οποία σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της Nissan αποτελεί ιδανικό συνδυασμό με το αστικών διαστάσεων crossover.

Καθοριστικό ρόλο στην γκάμα αναμένεται να διαδραματίσει και η ήπια υβριδική τεχνολογία ενώ, φυσικά το Juke θα περιλαμβάνει στις επιλογές του και συμβατικούς κινητήρες μεταξύ των οποίων θα βρεθεί και ο τρικύλινδρος 1,0 λίτρου του ομίλου σε διαφορετικές εκδοχές ισχύος.

Εξίσου ριζική με την εξέλιξη στην γκάμα κινητήρων, προδιαγράφεται και η αναβάθμιση στο εσωτερικό του όπου το Juke θα υποδεχτεί ένα νέο σύστημα infotainment με μεγάλη οθόνη αφής και λειτουργικά Apple CarPlay και Android Auto ενώ ιδιαίτερη έμφαση αναμένεται να δοθεί και στις lifestyle πινελιές όπως επιβάλλουν οι απαιτήσεις της κατηγορίας.

Τις προδιαγραφές του αναμένεται συμπληρώσει η σουίτα συστημάτων υποβοήθησης και ασφάλειας της Nissan ProPilot η οποία θα εμπλουτίσει τo παλμαρέ του ιαπωνικού crossover με σύστημα αυτόνομης πέδησης και περισσότερα ενεργά συστήματα επιτήρησης της οδικής συμπεριφοράς προς όφελος της ασφάλειας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο