Αντιπροσωπεία του υπουργείου Αμυνας της Βουλγαρίας με επικεφαλής τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, στρατηγό Αντρέι Μπόστεφ, πραγματοποιεί επίσκεψη στη Βόρεια Μακεδονία, σύμφωνα με τη Βουλγαρική Εθνική Ραδιοφωνία (BNR).

Διμερής στρατιωτική συνεργασία

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αναμένεται να συζητηθεί η διμερής στρατιωτική συνεργασία, η αναδιοργάνωση του στρατού και η εμπειρία της Βουλγαρίας σε στρατιωτικές ειρηνευτικές αποστολές.

Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον πρόεδρο Στέβο Πενταρόφσκι, την υπουργό Αμυνας Ραντμίλα Σεκερίνσκα και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου του Στρατού, Βάσκο Γκουσκίνσκι.

Το Σάββατο, η υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Εκατερίνα Ζαχαρίεβα, γνωστοποίησε ότι το 2019 η Βουλγαρία πρόσφερε περισσότερα από 500 χιλιάδες ευρώ στη Βόρεια Μακεδονία.

Κοινωνικά έργα και υποδομές

Μάλιστα, την ίδια μέρα, στη Στρώμνιτσα άνοιξε νέο κοινωνικό κέντρο, για την κατασκευή του οποίου η Σόφια πρόσφερε 138 χιλιάδες ευρώ.

Επιπλέον, η Βουλγαρία κατασκευάζει κέντρο πρόωρης διάγνωσης του αυτισμού στην Οχρίδα, ανακατασκευάζει γέφυρες, σχολεία και αθλητικές εγκαταστάσεις, σημειώνει το δημοσίευμα.

Πηγή: echedoros-a.gr

Γράψτε το σχόλιο σας