Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σα βγεις στον πηγαιμό για τη Βεστάγκερ...

Σα βγεις στον πηγαιμό για τη Βεστάγκερ…

Τι συμβαίνει με την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δεν ξέρω ποιος ήταν ο στόχος της επικοινωνίας του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη με την επίτροπο Ανταγωνισμού, για την υπόθεση της διάταξης που οδήγησε στην έκπτωση της Βασιλικής Θάνου από τη θέση της επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Αν όμως επεδίωκε μια πιο συγκεκριμένη αντίδραση από την Κομισιόν για το θέμα, τότε θα μπορούσαμε να πούμε ότι απέτυχε παταγωδώς. Κι αυτό γιατί η απάντηση της Μαργκρέτε Βεστάγκερ ήταν απολύτως διεκπεραιωτική, για να το θέσω όσο πιο κομψά μπορώ δηλαδή…

Αντιγραφή – επικόλληση

Διότι πώς αλλιώς να χαρακτηρίσω μια επιστολή στην οποία, εκτός από τις τυπικές ευγένειες, απλώς αντέγραψε, με ακρίβεια copy – paste, τα όσα είχε δηλώσει για την επικοινωνία που είχε με τον έλληνα Πρωθυπουργό πριν από την ψήφιση της επίμαχης διάταξης στη Βουλή;

Για του λόγου το αληθές, η απάντησή της γράφει πως «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ελληνική κυβέρνηση για το θέμα αυτό. Ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης με ενημέρωσε εν συντομία για την κατάσταση την περασμένη Παρασκευή, και οι υπηρεσίες μου βρίσκονται σε επαφή με τα εμπλεκόμενα μέρη για να διακριβώσουν τα γεγονότα.

Οπως γνωρίζετε, η Κομισιόν υποστηρίζει σθεναρά την ανεξαρτησία των Εθνικών Αρχών Ανταγωνισμού. Η καλή συνεργασία μεταξύ των Εθνικών Αρχών Ανταγωνισμού της ΕΕ είναι κρίσιμη και μπορεί να διασφαλιστεί μόνο διαμέσου της ανεξαρτησίας αυτών των Αρχών. Αυτό ορίζεται σαφώς στην Οδηγία ECN +, η οποία πρέπει να εφαρμοστεί από όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ, πριν από τις 4 Φεβρουαρίου 2021».

Η δήλωση τότε

Η στήλη λοιπόν είχε προειδοποιήσει εγκαίρως, παρά τα δημοσιεύματα που έδιναν τους δικούς τους «χρησμούς», για την αντίδραση που θα είχε η Βεστάγκερ. Ηταν γνωστό πως ο Μητσοτάκης είχε μιλήσει μαζί της πριν ψηφιστεί η επίμαχη διάταξη και η Κομισιόν είχε επισήμως σχολιάσει πως σε εκείνη την επικοινωνία η επίτροπος έλαβε ενημέρωση ως προς τα ψηφισθέντα, ότι «παραμένει σε επικοινωνία με τις ελληνικές Αρχές» και επαναλάμβανε πως «η Επιτροπή υποστηρίζει σθεναρά την ανεξαρτησία των Εθνικών Επιτροπών Ανταγωνισμού. Η καλή συνεργασία μεταξύ των Εθνικών Επιτροπών Ανταγωνισμού είναι καθοριστικής σημασίας και μπορεί να διασφαλιστεί μόνο μέσω της ανεξαρτησίας των Αρχών». Κατέληγε δε ότι αυτά περιγράφονται και από την οδηγία παροχής αρμοδιοτήτων στις Αρχές Ανταγωνισμού, που θα πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή από όλα τα κράτη – μέλη μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου του 2021. Αυτά που έγραψε και στον Παπαδημούλη δηλαδή. Κατά λέξη, mot-à-mot που λένε και οι Γάλλοι.

Καμία έκπληξη

Αυτό είναι και το αίτημα από την πλευρά της Κομισιόν αυτή τη στιγμή, η εφαρμογή της οδηγίας μέχρι το 2021. Οτιδήποτε άλλο το θεωρεί, προσώρας τουλάχιστον, εθνική υπόθεση. Επίσης, για την Κομισιόν, και τη Βεστάγκερ συγκεκριμένα, έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε αυτούς που μαρτυρούν ότι δεν έπεσε κανείς από τα σύννεφα από αυτή την απόφαση της κυβέρνησης για την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Κι αυτό γιατί, όπως σας είχαμε ξαναγράψει, ο ίδιος ο Μητσοτάκης, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε, είχε επικοινωνήσει με τη Βεστάγκερ για να την ενημερώσει επισήμως, θεσμικά, για τη θέση του στο θέμα του διορισμού της Βασιλικής Θάνου.

Πηγή: Μικροπολιτικός

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024