Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Αμβρόσιος, ο χρυσαυγιτισμός και ο σπόρος

Ο Αμβρόσιος, ο χρυσαυγιτισμός και ο σπόρος

Η Χρυσή Αυγή, μετά το ηχηρό χαστούκι που δέχθηκε στις εκλογές, διαλύεται στα εξ ων συνετέθη. Το φασιστικό κόμμα που μας απειλούσε ότι θα κυβερνήσει τη χώρα δεν υπάρχει πια και οι άλλοτε ψευτόμαγκες που έκαναν τσαμπουκάδες ακόμη και μέσα στη Βουλή, είναι εξαφανισμένοι. Και περιμένουν και την ετυμηγορία της ελληνικής δικαιοσύνης για τη δολοφονία […]

Η Χρυσή Αυγή, μετά το ηχηρό χαστούκι που δέχθηκε στις εκλογές, διαλύεται στα εξ ων συνετέθη. Το φασιστικό κόμμα που μας απειλούσε ότι θα κυβερνήσει τη χώρα δεν υπάρχει πια και οι άλλοτε ψευτόμαγκες που έκαναν τσαμπουκάδες ακόμη και μέσα στη Βουλή, είναι εξαφανισμένοι.

Και περιμένουν και την ετυμηγορία της ελληνικής δικαιοσύνης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ενας… πνευματικός τους πατέρας, ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, αποφάσισε να παραιτηθεί, αφού πρόσφερε τις υπηρεσίες του στον τόπο… από το δικό του μετερίζι.

Ισως και να μην είναι τυχαία η διάλυση της Χρυσής Αυγής ταυτόχρονα με την αποχώρηση του Αμβρόσιου από το… θεάρεστο έργο που επιτέλεσε επί δεκαετίες. Ο χωροφύλακας της Χούντας που έπειτα έγινε θρησκευτικός ποιμένας, κηρύσσοντας ουκ ολίγες φορές τη μισαλλοδοξία, τον φασισμό, την αδυναμία να κατανοήσει ότι η χριστιανική θρησκεία είναι θρησκεία της αγάπης.

Μπορεί με τον μακαριστό αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο πολλοί να είχαν διαφωνίες. Και πολλοί να τον χαρακτήριζαν ακραίο. Όταν όμως είπε στους νέους «Σας θέλω στην Εκκλησία όπως είστε», επιτέλεσε μεγάλο έργο.

Όχι, γιατί θα πήγαιναν στην Εκκλησία, τα πιστεύω του καθενός είναι προσωπικό του ζήτημα.

Αλλά γιατί απέδειξε ότι μπορεί να δεχθεί τους ανθρώπους όπως είναι, χωρίς φτιασίδια, χωρίς μάσκες και κυρίως χωρίς να κρύβουν αυτό που είναι.

Δεν ξέρω αν ο Χριστόδουλος πέτυχε κάτι, αν τελικά έμεινε στην Ιστορία για την αποδοχή της διαφορετικότητας ή για τις ακρότητες.

Αυτό που αποδεικνύεται με την παρουσία του μητροπολίτη Αμβρόσιου είναι ότι η Εκκλησία έχει ακόμη πολλά σοβαρά ζητήματα να λύσει.

Ο Αμβρόσιος, οι ακραίες θέσεις του, ο χρυσαυγιτισμός του μπορεί να ηττήθηκαν, αλλά αυτό μπορεί να είναι και προσωρινό.

Όταν αυτός ο ιεράρχης λέει ότι έχει ως παράσημο την ήττα του στη διαμάχη με τους ομοφυλόφιλους, όταν προέτρεψε το… χριστεπώνυμο πλήθος να τους φτύσει, τότε δείχνει ότι ο φασισμός και ο ρατσισμός δεν έχουν ηττηθεί.

Αλλωστε, ιδέες σαν κι αυτές του Αμβρόσιου βρίσκουν πάντα πρόσφορο έδαφος, υπάρχουν πολλοί που τον ακολουθούν και… φτύνουν ό,τι είναι διαφορετικό.

Να θυμίσουμε τι είχε πει ο μητροπολίτης:

«Η ομοφυλοφιλία είναι εκτροπή από τους Νόμους της φύσεως! Είναι κοινωνικό κακούργημα! Είναι αμαρτία! Όσοι, λοιπόν, είτε την βιώνουν, είτε την υποστηρίζουν δεν είναι φυσιολογικοί άνθρωποι! Είναι αποβράσματα της Κοινωνίας».

Αυτά τα όμορφα λόγια αγάπης είπε και αυτά χρησιμοποιούν καθημερινά πολλοί κρυφοί ή φανεροί ρατσιστές. Σήμερα οι ομοφυλόφιλοι, αύριο οι Εβραίοι, μετά οι γυναίκες, πιο μετά οι… παρεκκλίνοντες από τη γραμμή που κάποιοι ορίζουν κατά πώς τους βολεύει.

Η χριστιανική θρησκεία και κάθε θρησκεία, είτε κάποιος πιστεύει είτε όχι δεν χρειάζεται τέτοιους ιεράρχες. Δεν έχει ανάγκη ο Χριστιανισμός από… μουλάδες. Εχει ανάγκη από κηρύγματα αγάπης, καταλαγής των παθών, συμφιλίωσης και κυρίως καταδίκης των ρατσιστών και κάθε φασιστικής φωνής που θέλει να σπείρει ο μίσος.

Καλοδεχούμενη, λοιπόν, η αποχώρησή του, όπως και η διάλυση της Χρυσής Αυγής.

Δεν θα λείψουν από κανέναν. Ομως, δουλειά όλων μας είναι να μην αφήνουμε το σπόρο να θεριεύει.

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024