Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας «χαμένοι στη μετάφραση»... της αντιπολίτευσης

ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας «χαμένοι στη μετάφραση»… της αντιπολίτευσης

Και ενώ τα γαλάζια στελέχη προτάσσουν το αφήγημα της ετοιμότητας για τη διακυβέρνηση της χώρας, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας φαίνονται «χαμένοι στη μετάφραση»... της αντιπολίτευσης

Ο πρώτος μήνας και κάτι που έχει περάσει για τη νέα κυβέρνηση, φάνηκε ως διάστημα ιδιαιτέρως φορτωμένο. Το κυβερνητικό επιτελείο έφερε και πέρασε τα πρώτα νομοσχέδια, ενώ με το άνοιγμα της Βουλής αναμένεται το νέο «πακέτο» νομοθέτησης. Ξεκινά επίσης και το μπαράζ επαφών του Κυριάκου Μητσοτάκη σε Βερολίνο, Γερμανία και Ολλανδία με στόχο τα πρωτογενή πλεονάσματα και στο βάθος «φαντάζει» η ΔΕΘ. Και ενώ τα γαλάζια στελέχη προτάσσουν το αφήγημα της ετοιμότητας για τη διακυβέρνηση της χώρας, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας φαίνoνται «χαμένοι στη μετάφραση»… της αντιπολίτευσης.

Τί έγινε με αυτήν την ονομαστική;

Η νομοθετική «έκρηξη» λίγο πριν κλείσει η Βουλή, φάνηκε πως βρήκε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα κάπως «μουδιασμένους». Παρά το γεγονός ότι δεν έλειψε το προσωπικό μπρα ντε φερ Μητσοτάκη-Τσίπρα, αλλά μέχρι και σήμερα κανείς δεν έχει καταλάβει για ποιον λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπήκε στην αίθουσα της Βουλής για να ψηφίσει στην ονομαστική ψηφοφορία που ο ίδιος ζήτησε.

Η Εύβοια και το αμίλητο νερό

Στη συνέχεια ήρθαν οι πυρκαγιές στην Εύβοια, η τριήμερη μάχη με τις φλόγες και η επόμενη ημέρα στα καμμένα με την αξιωματική αντιπολίτευση να βρίσκεται σε διακοπές. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βιάστηκαν μέσα στο πρώτο 24ωρο να ρίξουν ευθύνες στον πρωθυπουργό ότι βρίσκεται σε διακοπές και να διαψεύδονται λίγες ώρες μετά. Στη συνέχεια μερίδα ανώνυμων, αλλά και επώνυμων από την Κουμουνδούρου καταλόγισαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη «επικοινωνιακό σόου στα καμένα». Κάποιοι δε δίστασαν να αναφερθούν άτοπα στην εθνική τραγωδία στο Μάτι, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνει «αντιπολίτευση τυμβωρυχίας».  Στο σημείο της πυρκαγιάς βρέθηκαν ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Βαγγέλης Αποστόλου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πάντως ήταν αυτός που συνέχισε τις διακοπές του στη Βαρκελώνη. Δηλαδή, αυτό που η Κουμουνδούρου επιχείρησε να περάσει ως «υπεύθυνη αντιπολίτευση», φάνηκε τελικά ως ατσούμπαλος αντίλογος με ολίγη θερινή ραστώνη.

Η πολακική στιγμή

Και κάπου εκεί εμφανίστηκε ο Παύλος Πολάκης και η κόντρα του με τον Βασίλη Κικίλια με επίκεντρο τον τραυματισμό του εθελοντή δασοπυροσβέστη. Ο Παύλος Πολάκης επιχείρησε ένα χτύπημα, αλλά και αυτός… βιάστηκε.  Ο κ. Κικίλιας επισκέφθηκε στο νοσοκομείο τον εθελοντή πυροσβέστη που υπέστη εγκαύματα δευτέρου προς τρίτου βαθμού  ανακοίνωσε ότι θα καλυφθούν τα έξοδα νοσηλείας, αποθεραπείας και αποκατάστασης του. Σχολιάζοντας την δήλωση του υπουργού Υγείας, ο κ. Πολάκης έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Το ΚΑΤ είναι δημόσιο νοσοκομείο, δεν πληρώνουν νοσηλεία οι ασφαλισμένοι ασθενείς. Αν ο εθελοντής δασοπυροσβέστης είναι ανασφάλιστος, πάλι δεν πληρώνει, καθώς αν δεν το ξέρεις, σου λέω πως από τον Φλεβάρη του 2016 ισχύει ο νόμος για δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφαλίστων που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!!!! (εκτός αν αυτή η δήλωση είναι πρόβα για κατάργηση του νόμου…). Ο νέος κανονισμός παροχών του ΕΟΠΥΥ που φτιάξαμε καλύπτει με πολύ καλύτερους και πραγματικούς όρους και την αποθεραπεία και αποκατάσταση». Ανταπαντώντας ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι «η πλήρης αποκατάσταση και αποθεραπεία του δασοπυροσβέστη απαιτούν δαπάνες που δεν καλύπτει το ΕΣΥ και ο ΕΟΠΥΥ». Αντιδρώντας ο Παύλος Πολάκης, γιατί σιγά μη δεν απαντούσε, έγραψε στο πολυαγαπημένο του Facebook ότι ο Βασίλης Κικίλιας προσπάθησε να μπαλώσει την γκάφα του και φυσικά δεν έλειψε από το post του μία νέα επίθεση σε μέσα ενημέρωσης. Ο Παύλος Πολάκης έχει συγκεκριμένη φόρμουλα διαμόρφωσης facebook post. Και έχει και το κοινό του. Στη συνέχεια του timeline του χάζεψε κανείς, μαντινάδες και φωτογραφίες από πανηγύρια στα Σφακιά.

Do not disturb

Πάντως ο Αλέξης Τσίπρας δεν εμφανίστηκε. Ερμητικά κλειστά ήταν και τα προφίλ του στα social media.Σύμφωνα με διαρροές που διαδέχθηκαν τις διαρροές ήταν διακοπές στη Βαρκελώνη με την οικογένειά του. Όπως και το κόμμα του. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι το 31,5%, ποσοστό που έφερε χαμόγελα στην Κουμουνδούρου ήταν αρκετό για να περάσουν στον ΣΥΡΙΖΑ ένα ήσυχο καλοκαίρι. Μπορεί ορισμένοι όντως να πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τα έκανε «όλα καλά» και επιβραβεύτηκε. Οι ίδιοι θεωρούν ότι ο δρόμος του Αλέξη Τσίπρα προς το συνέδριο της άνοιξης του 2020 θα είναι σπαρμένο με ροδοπέταλα, καθώς δεν θα βρεθεί εμπόδιο στο διάβα του.

Μπορεί να είναι αυτή ακριβώς η σιγουριά που οδηγεί μέχρι στιγμής τον ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση του κλεφτοπολέμου με κούφια βλήματα. Πάντως η περίοδος χάριτος οδεύει προς το τέλος της. Συνήθως το καλοκαιράκι τελειώνει γρηγορότερα γι’ αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Για την ώρα αξιωματική αντιπολίτευση «ψάχνεται» με την αντιπολίτευσή της. Οι σπασμωδικές κινήσεις προκαλούνται από νεύρα και προκαλούν γκρίνια. Και σε κανέναν δεν αρέσει η γκρίνια κάτω από το μεγάλο αυγουστιάτικο φεγγάρι.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024