Σε ύφεση και οριοθετημένη είναι η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 13 Αυγούστου 2019 στην περιοχή “Αγριλίτσα” του Δήμου Διρφύων–Μεσσαπίων Εύβοιας, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Επίσης σύμφωνα με την Υπηρεσία Copernicus Emergency Management Service/Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία ενεργοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκου Χαρδαλιά, από την πρώτη ημέρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς, στην περιοχή έχει καεί συνολική έκταση 23.565 στρεμμάτων.
Πάντως στην περιοχή συνεχίζουν να βρίσκονται και να εργάζονται εντός των καμένων εκτάσεων, καθώς και για την διασφάλιση της περιμέτρου της πυρκαγιάς 160 πυροσβέστες με 80 οχήματα, 140 άτομα πεζοπόρων τμημάτων και δυνάμεις της πολιτικής προστασίας.
Από αέρος επιτηρεί επίσης, ένα ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος τύπου “Sikorsky S-64”.
Σημειώνεται τέλος, ότι η τελική εκτίμηση του μεγέθους της πληγείσας περιοχής θα ολοκληρωθεί άμεσα από τις αρμόδιες εθνικές Αρχές.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59