Ο γνωστός με το προσωνύμιο «μαχαιροβγάλτης του Χόλιγουντ», Μάικλ Γκαρτζούλο, 43 χρονών, κρίθηκε την Πέμπτη ένοχος για τη δολοφονία δύο γυναικών, η μία εκ των οποίων επρόκειτο να βγει τη νύχτα του εγκλήματος με τον ηθοποιό Αστον Κούτσερ καθώς ήταν γνωστή του.

Καταδικάστηκε από τους ενόρκους

Ο Μάικλ Γκαρτζούλο καταδικάστηκε από το σώμα των ενόρκων δικαστηρίου του Λος Αντζελες. Η δίκη του, εντούτοις, θα συνεχιστεί για να καθοριστεί εάν ο κατηγορούμενος είχε σώας τας φρένας τη στιγμή που διέπραττε τους φόνους, το 2001 και το 2005, προκειμένου να αποφασιστεί η ποινή του.

«Ο μαχαιροβγάλτης του Χόλιγουντ» (AP)

Ο Μάικλ Γκαρτζούλο, ο οποίος δηλώνει αθώος, βρίσκεται αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή.

Για τον εισαγγελέα Νταν Ακεμον, ο κατηγορούμενος «είναι ψυχρός δολοφόνος» και σκότωσε τα θύματά του «σε φρενήρεις επιθέσεις με μαχαίρι».

«Δεν υπάρχει καμία απόδειξη»

Οι συνήγοροί του υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη πως ο πελάτης τους βρισκόταν στους τόπους των δύο εγκλημάτων.

Και σύμφωνα με τους ίδιους, το γεγονός ότι είχε «διπλή προσωπικότητα» φαίνεται να οδήγησε σε επίθεση το 2008 εναντίον τρίτης γυναίκας, η οποία επέζησε.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο Γκαρτζούλο επιτίθετο σε γυναίκες κοντά στις οποίες ζούσε και ανέμενε υπομονετικά τη στιγμή για να τους επιτεθεί, τη νύχτα και κοντά στο σπίτι τους, σε «δολοφονίες που είχαν λεπτομερώς σχεδιαστεί».

Ο Αστον Κούτσερ στο δικαστήριο (AP)

Ο ηθοποιός Αστον Κούτσερ γνώριζε το πρώτο θύμα, φοιτήτρια 22 ετών, την Ασλεϊ Ελεριν. Κατέθεσε στο δικαστήριο ότι είχε πάει στο σπίτι της στο Χόλιγουντ, στα τέλη του 2001, προκειμένου να βγει μαζί της, όμως είχε αργήσει και κανείς δεν του άνοιγε την πόρτα.

«Αυτό που νόμιζε κόκκινο κρασί… »

Κοίταξε κατόπιν από το παράθυρο του σπιτιού, ωστόσο το μόνο που είδε ήταν αυτό που νόμιζε κόκκινο κρασί, χυμένο στο πάτωμα. Ο Κούτσερ έφυγε, πιστεύοντας ότι η νεαρή γυναίκα είχε ήδη βγει χωρίς να τον περιμένει.

Ασλεϊ Ελεριν (αριστερά) και Μαρία Μπρούνο

Η Ασλεϊ είχε δεχθεί 47 χτυπήματα με μαχαίρι κι έπεσε νεκρή στον διάδρομο που οδηγούσε στο μπάνιο της.

Το δεύτερο θύμα, η 22χρονη Μαρία Μπρούνο, γειτόνισσα του κατηγορουμένου, είχε δεχθεί 17 χτυπήματα με μαχαίρι ενώ κοιμόταν.

Ο Μάικλ Γκαρτζούλο συνελήφθη το 2008 στη Σάντα Μόνικα, κοντά στο Λος Αντζελες, αφού είχε τραυματιστεί κατά λάθος και ο ίδιος σε επίθεση εναντίον τρίτου θύματος.

Γράψτε το σχόλιο σας