Καλεσμένη στο One Talk το βράδυ της Παρασκευής (16/8) βρέθηκε η Θεοδότα Νάντσου από την WWF Ελλάς σε μία συζήτηση με πρωταγωνιστή το περιβάλλον και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στη ζωή των σύγχρονων ανθρώπων.

Απαντώντας στο ερώτημα του κατά πόσο η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση έχει αρχίσει να εισχωρεί στην συνείδηση των Ελλήνων, η κ. Νάντσου υποστήριξε ότι όλοι σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, όλοι έχουμε μία ηθική στάση απέναντι στο περιβάλλον και είναι λίγοι εκείνοι που έχουν καταστροφική ηθική απέναντι σε αυτό, υπογραμμίζοντας ότι οι παραδόσεις στην Ελλάδα δίνουν τα κατάλληλα εφόδια για την ευαισθητοποίηση απέναντι στην προστασία του περιβάλλοντος και το σεβασμό στη φύση.

Η κ. Νάντσου, μίλησε επίσης για τις δασικές πυρκαγιές και το τι μπορεί να γίνει για την προστασία των μεσογειακών δασών καθώς και για τα μέτρα πρόληψης για την αποφυγή εκδήλωσής τους.

«Μιλάμε για ένα έγκλημα που έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις, ιδιαίτερα τώρα με την κλιματική κρίση. Αυτή η προστασία είναι ζήτημα ζωής και θανάτου» δήλωσε χαρακτηριστικά, επί του θέματος.

«Η τελευταία δεκαετία έχει τα 5 θερμότερα από τα καταγεγραμμένα έτη» σημείωσε η κ. Νάντσου μιλώντας για την κλιματική κρίση, ενώ η ίδια αναφέρθηκε και σε μία σειρά πραγγμάτων που μπορούν να γίνουν στην Ελλάδα προς μία πιο «πράσινη» κατεύθυνση.

Πηγή: Onetv.gr

Γράψτε το σχόλιο σας