Με αφορμή το πρώτο μπάνιο της Μυρτούς, που κακοποιήθηκε βάναυσα στην Πάρο, μετά από επτά ολόκληρα χρόνια, η μητέρας της, φύλακας άγγελός της, μίλησε για τον καθημερινό αγώνα που δίνει δίπλα στην κόρη της.

Η μητέρα της, μιλώντας σήμερα, το πρωί της Παρασκευής σε εκπομπή του ΑΝΤ1, περιέγραψε την καθημερινότητά τους ως έναν αγώνα ζωής, με μικρά αλλά σταθερά βήματα που βοηθούν την Μυρτώ.

Ευγνώμων δηλώνει η κυρία Κοτρώτσιου για την βοήθεια των γιατρών σε Ελλάδα και ΗΠΑ , που βοήθησαν «όσο πιο πολύ μπορούσαν» ενώ εναποθέτει τις ελπίδες της στον Θεό, αφού και εκείνη γνωρίζει πως η επιστήμη δεν μπορεί, ακόμα, να επέμβει σε θέματα που σχετίζονται με τον εγκέφαλο.

«Μόνο ο Θεός μπορεί να βοηθήσει» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αυτό που της δίνει ζωή και δύναμη για να συνεχίσει τον αγώνα είναι το χαμόγελο της κόρης της και τονίζει πως «Δόξα τον Θεό δεν το έχει χάσει».

Παρά όμως τα θετικά βήματα που καταφέρνει η Μυρτώ καθημερινά, η ανησυχία της μητέρας της, όπως και κάθε γονιού, παραμένει αμείωτη. «Πάντα έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου τι θα γίνει αν κάποια στιγμή φύγω από την ζωή».

«Το κράτος δεν έχει βοηθήσει στο παραμικρό» 

Η μητέρα της Μυρτούς αποκάλυψε, παράλληλα, ότι το κράτος δεν έχει βοηθήσει στο παραμικρό: «Δεν λαμβάνουμε καν το επίδομα του δεύτερου προσώπου» ενώ εξήγησε ότι αν δεν υπήρχαν οι συνάνθρωποι της, εκείνη και η κόρη της δεν θα μπορούσαν να ζήσουν.

Έκκληση προς το κράτος απηύθυνε η μητέρα, να «σκύψει» και να μεριμνήσει για αυτά τα παιδιά που βρίσκονται σε μία τόσο δύσκολη κατάσταση. «Αυτά τα παιδιά έχουν δικαιώματα και πρέπει κάποια στιγμή το κράτος να τα σκεφτεί» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το πρώτο μπάνιο μετά από 7 χρόνια στην Πάρο 

Επτά χρόνια μετά την βάναυση κακοποίηση, η Μυρτώ βρέθηκε ξανά στην θάλασσα της Πάρου.

«Πρώτο μπάνιο μετά από επτά χρόνια», έγραψε στην ανάρτησή της η κα Μαρία Κοτρώτσου, για να «βομβαρδιστεί» με δεκάδες ευχές από γνωστούς, φίλους, αλλά και ανθρώπους που έχουν συγκινηθεί από την περιπέτεια της 15χρονης.

Το πρώτο μπάνιο στη θάλασσα μετά από 7 χρόνια

Δημοσιεύτηκε από Maria Kotrotsou στις Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2019

Γράψτε το σχόλιό σας