Για όσους γνωρίζουν από πανηγύρια και από Ικαρία, τότε ξέρουν πολύ καλά ποιο είναι το σημείο συνάντησης τον Δεκαπενταύγουστο.

Η Λαγκάδα. Εκεί μικροί-μεγάλοι, ξένοι και ντόπιοι, παρέες και ζευγάρια σμίγουν τα χέρια τους και χορεύουν από το μεσημέρι του Δεκαπενταύγουστου μέχρι το φως της επομένης.

Αλλωστε το γραφικό χωριό της Ικαρίας είναι το ιδανικό για να φιλοξενήσει το μεγαλύτερο πανηγύρι του νησιού τον Δεκαπενταύγουστο.

Σε μία τεράστια πλακόστρωτη πλατεία, μέσα στα δέντρα, εκεί που δεν υπάρχει σήμα για τα κινητά, παρά μόνο μουσική, ποτό και άφθονο κέφι, στήθηκε και φέτος, λοιπόν, το μεγαλύτερο πανηγύρι της Ικαρίας.

Αν και το χωριό έχει μόνο 4 μόνιμους κατοίκους έχει καταφέρει κάθε χρόνο να γίνεται πόλος έλξης για όλους όσους επισκέπτονται το νησί το καλοκαίρι με πρωταρχικό σκοπό να χαλαρώσουν και δευτερεύον να χορέψουν, να διασκεδάσουν και να γίνουν ένα με την φύση.

Βέβαια όπως αποδεικνύεται και από τις φωτογραφίες, η ημέρα του Δεκαπενταύγουστου μόνο για χαλάρωση δεν συνίσταται. Εκείνη την ημέρα άλλωστε ο σκοπός είναι ένας…. να χορέψουν όλοι μαζί τον σκοπό τον Ικαριωτικό.

Φωτογραφίες: SOOC- Aris Oikonomou

Γράψτε το σχόλιό σας