Με τις επίγειες δυνάμεις -απουσία των εναέριων λόγω σκότους- να αναλαμβάνουν τον δύσκολο ρόλο αντιμετώπισης της πυρκαγιάς, η Πυροσβεστική θα προσπαθήσει κατά τη διάρκεια της νύχτας να περιορίσει όσο το δυνατόν περισσότερο το πύρινο μέτωπο που μαίνεται από τις 3 τα ξημερώματα της Τρίτης στην Εύβοια, έχοντας ήδη προκαλέσει πολύ μεγάλη καταστροφή στο νησί.

Νωρίτερα, σε ασφαλές σημείο στα Ψαχνά οδηγήθηκαν με λεωφορεία του δήμου και του στρατού οι κάτοικοι από τα χωριά Μακρυμάλλη, Κοντοδεσπότι, Πλατάνα και Σταυρός.

Στον οικισμό αυτό, η δημιουργία αντιπυρικής ζώνης απέδωσε, σταματώντας το καταστροφικό έργο της πυρκαγιάς λίγο πριν οι φλόγες φτάσουν στα πρώτα σπίτια. Μιλώντας στο One Channel η πρόεδρος Δημοτικής Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ευαγγελία Μύταλα – Τζεράνη, δήλωσε πως δεκάδες κάτοικοι των παραπάνω οικισμών -οι οποίοι με το ζόρι εγκατέλειπαν τα σπίτια τους- φιλοξενούνται στις δομές του δήμου, οι οποίες είναι στη διάθεση οποιουδήποτε έχει ανάγκη, ενώ άλλοι μεταφέρθηκαν σε φιλικά σπίτια.

«Οι αίθουσες του δήμου είναι ανοιχτές για οτιδήποτε χρειαστεί, κάνουμε τα πάντα για να αντιμετωπίσουμε αυτό που έρχεται» σημείωσε, επισημαίνοντας πως μεταξύ των 40 ατόμων που φιλοξενούνται στις δημοτικές δομές υπάρχουν και παιδιά.

«Προσπαθούμε με τον δικό μας τρόπο να προσφέρουμε όποια βοήθεια είναι δυνατή» ανέφερε, ενώ υπογράμμισε πως πέρσι τέτοια ημέρα επιχείρησαν να κάψουν ξανά την περιοχή.

 

 

Πηγή: Onetv.gr

Γράψτε το σχόλιο σας