Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πύρινη κόλαση στην Εύβοια: Δεκάδες άτομα φιλοξενούνται σε υποδομές του δήμου

Πύρινη κόλαση στην Εύβοια: Δεκάδες άτομα φιλοξενούνται σε υποδομές του δήμου

Σε ασφαλές σημείο στα Ψαχνά οδηγήθηκαν με λεωφορεία του δήμου και του στρατού οι κάτοικοι από τα χωριά Μακρυμάλλη, Κοντοδεσπότι, Πλατάνα και Σταυρός.

Με τις επίγειες δυνάμεις -απουσία των εναέριων λόγω σκότους- να αναλαμβάνουν τον δύσκολο ρόλο αντιμετώπισης της πυρκαγιάς, η Πυροσβεστική θα προσπαθήσει κατά τη διάρκεια της νύχτας να περιορίσει όσο το δυνατόν περισσότερο το πύρινο μέτωπο που μαίνεται από τις 3 τα ξημερώματα της Τρίτης στην Εύβοια, έχοντας ήδη προκαλέσει πολύ μεγάλη καταστροφή στο νησί.

Νωρίτερα, σε ασφαλές σημείο στα Ψαχνά οδηγήθηκαν με λεωφορεία του δήμου και του στρατού οι κάτοικοι από τα χωριά Μακρυμάλλη, Κοντοδεσπότι, Πλατάνα και Σταυρός.

Στον οικισμό αυτό, η δημιουργία αντιπυρικής ζώνης απέδωσε, σταματώντας το καταστροφικό έργο της πυρκαγιάς λίγο πριν οι φλόγες φτάσουν στα πρώτα σπίτια. Μιλώντας στο One Channel η πρόεδρος Δημοτικής Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ευαγγελία Μύταλα – Τζεράνη, δήλωσε πως δεκάδες κάτοικοι των παραπάνω οικισμών -οι οποίοι με το ζόρι εγκατέλειπαν τα σπίτια τους- φιλοξενούνται στις δομές του δήμου, οι οποίες είναι στη διάθεση οποιουδήποτε έχει ανάγκη, ενώ άλλοι μεταφέρθηκαν σε φιλικά σπίτια.

«Οι αίθουσες του δήμου είναι ανοιχτές για οτιδήποτε χρειαστεί, κάνουμε τα πάντα για να αντιμετωπίσουμε αυτό που έρχεται» σημείωσε, επισημαίνοντας πως μεταξύ των 40 ατόμων που φιλοξενούνται στις δημοτικές δομές υπάρχουν και παιδιά.

«Προσπαθούμε με τον δικό μας τρόπο να προσφέρουμε όποια βοήθεια είναι δυνατή» ανέφερε, ενώ υπογράμμισε πως πέρσι τέτοια ημέρα επιχείρησαν να κάψουν ξανά την περιοχή.

Πηγή: Onetv.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024