Αποκαλυπτήρια για την ανοιχτή έκδοση του T-Roc η οποία αναμένεται να πραγματοποιήσει την επίσημη πρεμιέρα της στην προσεχή έκθεση της Φρανκφούρτης προβάλλοντας ένα συνδυασμό που ελάχιστα αυτοκίνητα έχουν, ή μάλλον για την ακρίβεια μόλις ένα μιας και το πιο πρόσφατο παράδειγμα του είδους, υπήρξε το όχι και τόσο επιτυχημένο Range Rover Evoque.

Ο νέος εκπρόσωπος του είδους βρίσκεται βέβαια λόγω μεγέθους μια κατηγορία χαμηλότερα σε σχέση με το Evoque, αν και οι διαστάσεις του έχουν αυξηθεί σε σχέση με τις ήδη γνωστές εκδόσεις του T-Roc προκειμένου να φιλοξενηθεί η νέα υφασμάτινη οροφή η οποία θα διατεθεί αποκλειστικά σε μαύρο χρώμα.

Για την ακρίβεια το μεταξόνιο του T-Roc Cabriolet έχει αυξηθεί κατά 4,0 εκατοστά φτάνοντας τα 2,630 μ. ενώ η αύξηση δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστο το συνολικό μήκος που διαμορφώνεται σε 4,268 μ.


Φυσικά ο μηχανισμός αναδίπλωσης της οροφής έχει μειώσει τον χώρο αποσκευών ο οποίος σταματά στα 284 λίτρα. Παράλληλα, η παρουσία της οροφής και συγκεκριμένα των βραχιόνων βάσει των οποίων λειτουργεί έχει περιορίσει και τον χώρο του πίσω καθίσματος, καθιστώντας το T-Roc Cabriolet τετραθέσιο.

Η οροφή απαιτεί εννέα δευτερόλεπτα για να ανοίξει και να κλείσει διαδικασία που μπορεί να γίνει σε ταχύτητες έως και 30 χλμ./ώρα.

Αν και προς το παρόν η VW δεν δημοσιοποιεί το μέγεθος βάρους είναι δεδομένο ότι το T-Roc Cabriolet είναι βαρύτερο από τις υπόλοιπες εκδόσεις του μοντέλου λόγω των παρεμβάσεων που απαιτούνται για την ενίσχυση της στρεπτικής ακαμψίας του πλαισίου.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, εφαλτήριο θα αποτελεί ο τρικύλινδρος κινητήρας βενζίνης 1,0 λίτρου των 116 ίππων ενώ ψηλότερα θα βρίσκεται ο τετρακύλινδρος 1,5 λίτρου του 1,5 λίτρου σε συνδυασμό προαιρετικά με το επτά σχέσεων κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Μένει να αποδειχθεί αν θα υπάρξουν και τετρακίνητες εκδόσεις ή η αν η VW προκρίνει ότι δεν είναι απαραίτητο συστατικό για ένα ανοιχτό crossover.

Γράψτε το σχόλιό σας