Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Σαμοθράκη - Φόβοι για αναζωπυρώσεις

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Σαμοθράκη – Φόβοι για αναζωπυρώσεις

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στη Σαμοθράκη με τις δυνάμεις να συνεχίζουν την επιχείρηση κατάσβεσης, εκφράζοντας φόβους για τυχόν αναζωπυρώσεις εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο νησί.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στη Σαμοθράκη με τις δυνάμεις να συνεχίζουν την επιχείρηση κατάσβεσης, εκφράζοντας φόβους για τυχόν αναζωπυρώσεις εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο νησί.

Η πυρκαγιά είχε ξεσπάσει σε ξηρά χόρτα αγροτικής έκτασης στην περιοχή Καμαριώτισσα, σημαίνοντας συναγερμό στην Πυροσβεστική.

Στο σημείο επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού, και συγκεκριμένα πέντε οχήματα μαζί με δέκα πυροσβέστες και υδροφόρα ΟΤΑ.

«Πολλά μέτωπα… »

Νωρίτερα, η ιστοσελίδα xanthinea.gr, είχε μεταδώσει ότι υπήρχαν πολλά μέτωπα φωτιάς στην περιοχή βορειοδυτικά του νησιού.

Η πυρκαγιά δεν απείλησε κατοικίες, ωστόσο ανησυχία προκάλεσε το γεγονός ότι στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις άνεμοι που βοηθούν την ταχεία εξάπλωση της πυρκαγιάς.

Οι αρμόδιοι φορείς του νησιού ζήτησαν ενισχύσεις και από την Αλεξανδρούπολη, ωστόσο από το Λιμενικό Σώμα τους ενημέρωσαν ότι λόγω των θυελλωδών ανέμων δεν είναι δυνατή η μεταφορά τους.

Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνει και το γεγονός πως το νησί έχει μείνει χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση, με πηγές της Πυροσβεστικής να επισημαίνουν πως είναι αδύνατον να σπεύσουν στο νησί δυνάμεις από άλλες περιοχές.

Εκκληση από τον δήμαρχο

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος του ακριτικού νησιού, Θανάσης Βίτσας, σημείωνε ότι «σε κάθε έκτακτη περίπτωση καλούμαστε ν’ αντιμετωπίσουμε μόνοι μας το όποιο πρόβλημα προκύψει, μέχρι να έρθει βοήθεια. Το θέμα είναι ότι τώρα, λόγω της διακοπής της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, δεν υπάρχει η δυνατότητα αποστολής βοήθειας».

Την ίδια ώρα, απηύθυνε έκκληση σε ιδιώτες να συνδράμουν με μηχανήματα και τρακτέρ στο έργο της κατάσβεσης. «Παρακαλούμε ιδιώτες με μηχανήματα και τρακτέρ να συνδράμουν άμεσα την Πυροσβεστική και το Δήμο για το σβήσιμο των πυρκαγιών» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook.

Βίντεο από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε πριν λίγο στη #Σαμοθράκη 🚨🚒▪️Στο σημείο επιχειρούν 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα και μια υδροφόρα ΟΤΑ ‼️Διαβάστε περισσότερα εδώ https://www.xanthinea.gr/2019/08/megali-fotia-stin-samothraki.html?m=1Βίντεο: Φώτης Τσιαουσης

Δημοσιεύτηκε από XanthiNea.gr στις Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2019

Sports in

Το «Μαύρο Θηρίο» απειλεί τη Ρεάλ Μαδρίτης

Η μεγάλη επιτυχία του Αντσελότι και το ευρωπαϊκό clasico στον ημιτελικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024