Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Π. Λιάκουρας στο One Channel: Η Τουρκία επιθυμεί λύση στο Κυπριακό

Π. Λιάκουρας στο One Channel: Η Τουρκία επιθυμεί λύση στο Κυπριακό

Για το Κυπριακό, την τουρκική προκλητικότητα αλλά και τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις μίλησε στην εκπομπή One Direct ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, Πέτρος Λιάκουρας.

Για το Κυπριακό, την τουρκική προκλητικότητα αλλά και τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις μίλησε στην εκπομπή One Direct ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, Πέτρος Λιάκουρας.

«Οι Τούρκοι, προκειμένου να ξεκινήσουν και πάλι οι συνομιλίες για το Κυπριακό, ενδέχεται να σταματήσουν τις γεωτρήσεις, να αποχωρήσουν από την κυπριακή ΑΟΖ ή να αναβάλλουν κάπως την όλη διαδικασία. Θέλουν την επίλυση του Κυπριακού. Και το γεγονός ότι βάζουν τις γεωτρήσεις μπροστά είναι σα να λένε ότι ‘’εμείς έχουμε σχέδιο την επόμενη μέρα, ακόμα και εάν εσείς δεν θέλετε λύση’’» εξήγησε ο καθηγητής.

«Tο Κυπριακό είναι περισσότερο διαδικασία και λιγότερο ουσία, δηλαδή τι και πως θα ξεκινήσει» τόνισε σχετικά με το θέμα και συμπλήρωσε πως «το Κυπριακό θέλει καλή προετοιμασία και από πλευράς Ηνωμένων Εθνών».

Σχετικά με την πρόθεση της Τουρκίας να κάνει σεισμογραφικές έρευνες στην περιοχή μεταξύ Καστελόριζου και Ρόδου, υποστήριξε πως «με αυτό τον τρόπο η Τουρκία θέλει να απαγορεύσει στην Ελλάδα να οριοθετήσει ΑΟΖ με άλλα κράτη ή να την αναγκάσει να οριοθετήσει με την Τουρκία» είπε και πρόσθεσε πως «οι συγκεκριμένες περιοχές είναι μεγάλης σημασίας για την Ελλάδα».

Τέλος, μίλησε και για τις σχέσεις Τραμπ – Ερντογάν. «Υπάρχει χημεία μεταξύ Τραμπ και Ερντογάν. Είναι αρκετά αυστηρός ο Ερντογάν. Αυτό αρέσει στον Τραμπ. Και μέσω της καλής χημείας προσπαθούν να λύσουν τα θεσμικά προβλήματα, όπως πχ τις αντιδράσεις της αμερικανικής γερουσίας και το αίτημά της για επιβολή κυρώσεων στην Άγκυρα» ανέφερε.

«Ο Τραμπ κάνει προσωπική πολιτική σε όλα τα ζητήματα. Αδιαφορεί για τους θεσμούς. Όμως στις ΗΠΑ, οι θεσμοί είναι τα αντίβαρα στην εκάστοτε διοίκηση» κατέληξε.

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024