Η γερμανική φίρμα προσθέτει στην γκάμα του Α1 μια νέα, περιπετειώδους έμπνευσης έκδοση η οποία υπόσχεται να επεκτείνει το πεδίο δράσης του μικρότερου μοντέλου της σε δρόμους λιγότερο… ταξιδεμένους, αποτελώντας παράλληλα το μικρότερο crossover στην γκάμα της.

Με μήκος 4,04 μ., αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 4,0 εκατοστά καθώς και επιλογές τροχών από 16 έως 18 ίντσες που προσθέτουν ακόμα μερικά χιλιοστά καθ΄ύψος, το Α1 Citycarver όπως αποφάσισε να το ονομάσει η Audi έναντι του «συνήθους» Allroad, υπόσχεται περισσότερη ευελιξία από το Α1 Sportback όπου και βασίζεται.

Το διαφορετικό και πιο περιπετειώδη χαρακτήρα του φροντίζουν να υπογραμμίσουν μια σειρά από off-road αισθητικές παρεμβάσεις, όπως τα προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος, οι διογκωμένοι θόλοι,  οι λεπτομέρειες από αλουμίνιο στα μαρσπιέ στο μπροστινό και στο πίσω τμήμα καθώς και η χαρακτηριστική γρίλια που παραπέμπει στα μοντέλα της σειράς Q.

H Αudi θα διαθέσει το A1 Citycarver σε εννέα αποχρώσεις για το αμάξωμα οι οποίες μπορούν να συνδυαστούν με δύο επιλογές χρωμάτων για την οροφή. Το περιπετειώδες θέμα επεκτείνεται και στο εσωτερικό όπου η Audi δεν έχει παραλείψει να παραλλάξει λεπτομέρειες χρωματικές και σχεδιαστικές στους αεραγωγούς, το τούνελ μετάδοσης και τις επενδύσεις των θυρών προκειμένου να υπογραμμίσει τη διαφορετικότητα της νέας έκδοσης.

Επίσης όσοι το επιθυμούν, μπορούν να επιλέξουν το προαιρετικό πακέτο Dynamic το οποίο μεταξύ άλλων προσθέτει στον εξοπλισμό του ρυθμιζόμενα αμορτισέρ και κόκκινες δαγκάνες για τα δισκόφρενα.

Αν και επί του παρόντος η Audi δεν ανακοινώνει τα τεχνικά χαρακτηριστικά της έκδοσης, ωστόσο αναμένεται να είναι κοινά  με το ήδη γνωστό Α1 Sportback το οποίο διατίθεται με κινητήρες βενζίνης από 95 έως 200 ίππους. Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα, το A1 Citycarver αναμένεται να είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη από τον Σεπτέμβριο.