Νεκρός στο κελί του βρέθηκε ο αμερικανικός χρηματιστής Τζέφρι Έπσταϊν (Jeffrey Epstein), όπου περίμενε τη δίκη του για σεξουαλικές επιθέσεις σε ανήλικες, μετέδωσαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο δισεκατομμυριούχος αμερικανός χρηματιστής που αντιμετώπιζε κατηγορίες για τον βιασμό δεκάδων ανήλικων κοριτσιών, φαίνεται ότι έδωσε τέλος στη ζωή του, ενώ λίγες ώρες πριν είχαν δημοσιοποιηθεί έγγραφα της δικογραφίας εναντίον του, με σοκαριστικές λεπτομέρειες για την φύση της σεξουαλικής του ζωής.

Σύμφωνα με τους New York Times, που επικαλούνται αξιωματούχους οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομαστούν, ο ηλικίας 66 ετών Έπσταϊν απαγχονίστηκε μέσα στο κελί του την Παρασκευή το βράδυ και το άψυχο σώμα του βρέθηκε σήμερα το πρωί γύρω στις 07:30 (τοπική ώρα, 14:30 ώρα Ελλάδας).

Ο  Έπσταϊν είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για παιδεραστία και πρόσφατα στην αρχές Ιουλίου είχε ξανασυλληφθεί από το FBI με την κατηγορία ότι κακοποιούσε σεξουαλικά δεκάδες ανήλικες κοπέλες στη Φλόριντα και στη Νέα Υόρκη.

Είχε δηλώσει αθώος στην κατηγορία ότι στη διάρκεια πολλών ετών είχε οργανώσει ένα δίκτυο αποτελούμενο από δεκάδες νεαρά κορίτσια, μερικά μαθήτριες, με τα οποία διατηρούσε σεξουαλικές σχέσεις στις πολυάριθμες ιδιοκτησίες του.

Στις 8 Ιουλίου είχαν απαγγελθεί σε βάρος του κατηγορίες για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων καθώς και για σύσταση συμμορίας για την σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων και κινδύνευε να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 45 ετών. Η δίκη του επρόκειτο να αρχίσει το νωρίτερο τον Ιούνιο 2020.

Η περιουσία του χρηματιστή υπολογίζεται σε περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια. Στις 18 Ιουλίου είχε απορριφθεί αίτημά του να απελευθερωθεί με εγγύηση.

Τον περασμένο μήνα ο Έπσταϊν είχε βρεθεί αναίσθητος στο κελί του με τραύματα στον αυχένα, ανέφεραν μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα ανώνυμες πηγές. Είχε θεωρηθεί τότε πιθανό πως είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει, και είχε τεθεί σε επιτήρηση για τον φόβο απόπειρας αυτοκτονίας.

Το κέντρο στο οποίο κρατούνταν, το Metropolitan Correctional Center, θεωρείται ένα από τα ασφαλέστερα σωφρονιστικά ιδρύματα των ΗΠΑ.

Η είδηση της αυτοκτονίας του έχει γίνει θέμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς να αναφέρονται και στις σχέσεις του χρηματιστή με τον Τραμπ και άλλους αμερικανούς προέδρους.

Γράψτε το σχόλιο σας