Χατζηδάκης: Ζητούνται 750 εκατ. ευρώ σε 45 ημέρες για να κρατηθεί όρθια η ΔΕΗ
Ένεση ρευστότητας ύψους 750 εκατ. ευρώ το συντομότερο δυνατό χρειάζεται η ΔΕΗ για να κρατηθεί όρθια, όπως αποκαλύπτει στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.
Ένεση ρευστότητας ύψους 750 εκατ. ευρώ το συντομότερο δυνατό χρειάζεται η ΔΕΗ για να κρατηθεί όρθια, όπως αποκαλύπτει στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.
«Πρέπει να βρεθεί με διάφορους τρόπους» διευκρινίζει ο υπουργός στη συνέντευξή του, αναφορικά με τις πηγές άντλησης του ποσού, θέτοντας μάλιστα ως πρώτο κρίσιμο σταθμό για την αναστροφή των αρνητικών προοπτικών και τη βιωσιμότητα της επιχείρησης την 24η Σεπτεμβρίου, όταν θα δημοσιοποιηθεί η νέα έκθεση του ορκωτού λογιστή. Μέχρι τότε, σε 45 ημέρες από σήμερα, θα πρέπει τα 750 εκατ. ευρώ να έχουν εξασφαλιστεί.
«Το σχέδιο διάσωσης της ΔΕΗ, πέραν των μέτρων εξυγίανσης, περιλαμβάνει μέτρα άμεσης ενίσχυσης της ρευστότητάς της. Ένας πρώτος κρίσιμος σταθμός είναι η 24η Σεπτεμβρίου, όταν θα βγει η νέα έκθεση της Ernst & Young για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης και στην οποία επιδιώκουμε να αποτυπωθεί η αναστροφή των αρνητικών προοπτικών της προηγούμενης έκθεσης του Απριλίου. Από την ενημέρωση που έχω μέχρι στιγμής, το ποσό που πρέπει να βρεθεί με διαφόρους τρόπους είναι περίπου 750 εκατ. ευρώ. Ο δεύτερος σταθμός είναι η 31η Οκτωβρίου, όταν θα κληθούμε να συμφωνήσουμε με την ΕΕ για τα διαρθρωτικά μέτρα στην αγορά ενέργειας. Μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η σταδιακή απόσυρση των λιγνιτικών μονάδων, ορισμένες από τις οποίες κοστίζουν ακριβότερα ανοιχτές, παρά αν τις κλείναμε και συνεχίζαμε να πληρώνουμε κανονικά τους εργαζομένους και η μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ, σύμφωνα με το σχέδιο των 10 αξόνων που παρουσιάσαμε», σημειώνει σχετικά.
Πηγή: Onetv.gr
- Στην εποχή του ΑΙ χωρίς ευταξία… δίσκο δεν κρατάς – Viral η αγγελία για σερβιτόρο
- Το «καρφί» Μητσοτάκη στον Σαμαρά
- Χάρης Τζήμητρας στο in: Η Τουρκία συνεχίζει τις παραβατικές ενέργειες και επιβραβεύεται από τους συμμάχους
- Δικομανείς λόγω πανικού, στελέχη της ΝΔ προκαλούν τον Δημητριάδη να κάνει μήνυση στον Γλαβίνα που ασκεί κριτική
- Στη Ρόδο το Super Cup – Αυτές οι ομάδες θα συμμετάσχουν
- Ο Τζον Γουότερς απεχθάνεται το καλό γούστο, τον Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ και (πλέον) τα ναρκωτικά
- Γένοβα: Βαριές «καμπάνες» στους κατηγορούμενους για την κατάρρευση γέφυρας με 43 νεκρούς
- Φωτιά στο Βλαχόπουλο Μεσσηνίας – Μήνυμα από το 112
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/manouchehr-hejazi-QeoXkIesiCo-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442