Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νάταλι Κρίστοφερ: Οι ολέθριες συμπτώσεις που οδήγησαν στην τραγωδία

Νάταλι Κρίστοφερ: Οι ολέθριες συμπτώσεις που οδήγησαν στην τραγωδία

Το μοιραίο πρωί η 34χρονη φόρεσε τα αθλητικά της και πήγε για τζόγκινγκ, όπως συνήθιζε να κάνει, καθώς είχε πάθος με τον αθλητισμό. Κάτω από τα αθλητικά ρούχα της φορούσε μάλιστα το μαγιό της προκειμένου μετά το τρέξιμο - πεζοπορία να κάνει μπάνιο σε παραλία της Ικαρίας

«Μετά την αυτοψία του χώρου όπου βρέθηκε η σορός αλλά και εξετάζοντας μακροσκοπικά τη σορό, όλη η κατάσταση συνάδει με πτώση από ύψος. Είναι πολλά τα ευρήματα και από την αυτοψία του χώρου και από την εξωτερική επισκόπηση της σορού». Στοιχεία που, όπως πρόσθεσε, συνάδουν με πτώση από ύψος. Ο ιατροδικαστής διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι η γυναίκα σύρθηκε εν ζωή. «Δεν υπάρχουν δορυφορικές κηλίδες, υπάρχει μια πρωτογενής κηλίδα, η οποία είναι κάτω από το κεφάλι του θύματος».

Και το τραγικότερο που επισήμανε ο ιατροδικαστής ήταν ότι ο θάνατος της νεαρής γυναίκας ήταν ακαριαίος. Η σορός της 34χρονης θα μεταφερθεί στο νεκροτομείο Αθηνών για περαιτέρω έρευνα και ενδεχομένως για να γίνουν εργαστηριακές εξετάσεις.

Πώς οδηγήθηκε στο θάνατο

Σύμφωνα με «ΤΑ ΝΕΑ», μια σειρά από ολέθριες συμπτώσεις οδήγησε στην τραγωδία, λίγες ώρες πριν η άτυχη τουρίστρια και ο κύπριος σύντροφός της θα αναχωρούσαν από το νησί για να επιστρέψουν στην Κύπρο.

Το μοιραίο πρωί η 34χρονη φόρεσε τα αθλητικά της και πήγε για τζόγκινγκ, όπως συνήθιζε να κάνει, καθώς είχε πάθος με τον αθλητισμό. Κάτω από τα αθλητικά ρούχα της φορούσε μάλιστα το μαγιό της προκειμένου μετά το τρέξιμο – πεζοπορία να κάνει μπάνιο σε παραλία της Ικαρίας.

Η απόφασή της όμως να πάει για τρέξιμο στάθηκε μοιραία και οδήγησε στο φρικτό, όπως όλα δείχνουν, δυστύχημα.

Μόλις είχε διανύσει ενάμισι χιλιόμετρο από το ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει με τον σύντροφό της, όταν συνέβη η τραγωδία. Αρμόδιοι αστυνομικοί εκτιμούν ότι η 34χρονη βρέθηκε σε δύσβατο σημείο, όπου πιθανότατα γλίστρησε ή παραπάτησε. Στην αγωνιώδη προσπάθειά της να σωθεί, κρατήθηκε από έναν βράχο, ο οποίος όμως αποκολλήθηκε και την παρέσυρε στο κενό. Επεσε στη χαράδρα βάθους είκοσι μέτρων. Πάνω στο πόδι της έπεσε ένα κομμάτι από τον βράχο που αποκολλήθηκε. Από την πτώση, όπως περιγράφουν οι εθελοντές, έσπασε η οθόνη του κινητού της.

Η Νάταλι ήταν πολύ άτυχη καθώς το σημείο είναι δύσβατο, με απότομα βράχια, και χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Ειδικά σε περίπτωση που κάποιος θέλει να κάνει αναρρίχηση ή καταρρίχηση θα πρέπει να διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό. Επιπλέον στη βαθιά χαράδρα με δυσκολία δίνει σήμα το κινητό. Σε περίπτωση που η κοπέλα τραυματιζόταν, δεν θα μπορούσε να καλέσει σε βοήθεια.

Μια άλλη συγκινητική πτυχή που ανέδειξε η τραγωδία είναι η ευαισθητοποίηση των εθελοντών και η αλληλεγγύη που επέδειξαν οι κάτοικοι του νησιού να συνδράμουν στις έρευνες.

Η Ικαρία διαθέτει, όπως αποδείχθηκε, ένα από τα πλέον οργανωμένα δίκτυα εθελοντών, την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών με επικεφαλής τον Μιχάλη Χριστοδούλου.

Η κινητοποίησή τους στην επιχείρηση αναζήτησης – διάσωσης ήταν άμεση και συντονισμένη. Οι διασώστες, χωρισμένοι σε ομάδες, από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ συμμετείχαν στις έρευνες. Επιπλέον ζήτησαν βοήθεια από την ΕΠΟΜΕΑ Ελλάδας, η οποία προσφέρθηκε να συνδράμει με 50 έως 100 άτομα, ανάλογα με τις ανάγκες. Είναι χαρακτηριστικό ότι εθελοντής βοήθησε στις έρευνες με το ατομικό του drone. Επιχειρηματίες του νησιού προσέφεραν νερό και τρόφιμα στις δύο εθελοντικές ομάδες.

Συγκλονισμένος από τη βοήθεια που προσέφεραν, ο σύντροφος της αστροφυσικού σε διαδικτυακή ανάρτηση ανέφερε σε έναν από τους εθελοντές: «Να πεις σε όλους τους λεβέντες που βοήθησαν ένα μεγάλο ευχαριστώ. Πολιτική προστασία, εθελοντές, πυροσβέστες… Ευχαριστώ».

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024