Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζητάει και τα ρέστα το λόμπι οπλοκατοχής μετά τις σφαγές σε Οχάιο και Τέξας

Ζητάει και τα ρέστα το λόμπι οπλοκατοχής μετά τις σφαγές σε Οχάιο και Τέξας

Η NRA, το πανίσχυρο λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής, κατηγόρησε την Πέμπτη υποψήφιους προέδρους ότι επιχειρούν να πολιτικοποιήσουν τις πολύνεκρες ένοπλες επιθέσεις στο Οχάιο και το Τέξας.

Η NRA, το πανίσχυρο λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής, κατηγόρησε την Πέμπτη υποψήφιους προέδρους ότι επιχειρούν να πολιτικοποιήσουν τις πολύνεκρες ένοπλες επιθέσεις στο Οχάιο και το Τέξας, προειδοποιώντας ενάντια σε ενισχυμένους ελέγχους ιστορικού των αγοραστών όπλων, μια μέρα αφότου ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενστερνίστηκε αυτήν την ιδέα.

«Μας δαιμονοποίησαν»

«Δυστυχώς, επίδοξοι υποψήφιοι πρόεδροι βγήκαν αμέσως σε ραδιοφωνικούς σταθμούς το περασμένο Σαββατοκύριακο για να πολιτικοποιήσουν αυτές τις τραγωδίες και να δαιμονοποιήσουν την NRA και τα πέντε εκατομμύρια νομοταγή μέλη της», τόνισε το λόμπι με ανακοίνωσή του, χωρίς να αναφερθεί σε ονόματα υποψηφίων ή κόμματα.

Οι περισσότεροι από τους περίπου 24 υποψήφιους για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2020 ζήτησαν αυστηρότερους ελέγχους για τον περιορισμό της οπλοκατοχής, μετά τις ένοπλες επιθέσεις που σκότωσαν 31 ανθρώπους στο Ντέιτον του Οχάιο και στο Ελ Πάσο του Τέξας. Πολλοί κατηγόρησαν την NRA ότι εμποδίζει σημαντικά νομοσχέδια για τον έλεγχο της οπλοκατοχής.

Προειδοποίησαν και τον Τραμπ…

Προχθές Τετάρτη, ο Τραμπ δήλωσε ότι επιθυμεί την ενίσχυση των ελέγχων ιστορικού στις αγοραπωλησίες όπλων, καθώς αναχωρούσε από τον Λευκό Οίκο για να επισκεφθεί τις πόλεις όπου συνέβησαν οι επιθέσεις. Ωστόσο, δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες για νομοσχέδια που ενδέχεται να στηρίξει.

Η Washington Post έγραψε ότι ο διευθύνων σύμβουλος της NRA Γουέιν ΛαΠιέρ επικοινώνησε με τον ρεπουμπλικανό πρόεδρο αυτήν την εβδομάδα για να του πει ότι νομοσχέδιο για τέτοιους ελέγχους ιστορικού δεν θα είναι δημοφιλές ανάμεσα στις τάξεις των υποστηρικτών του.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024