Η Formula 1 θα συνεχίσει να έχει ως προορισμό μέσα στη χρονιά το Μεξικό αφού η FIA έδωσε τα χέρια με τους ιθύνοντες του μεξικανικού Grand Prix και αυτό θα περιλαμβάνεται στους αγώνες του παγκόσμιου πρωταθλήματος μέχρι και το 2022.

Το Grand Prix του Μεξικού διοργανώνεται από το 1962 και έχει περάσει τρεις φάσεις. Η πρώτη από το 1962 μέχρι και το 1970, ενώ μετά από μακρά περίοδο απουσίας επέστρεψε στο καλεντάρι της FIA to 1986, παραμένοντας μέχρι το 1992. Στη συνέχεια διακόπηκε και πάλι η σύμβαση για να επανεμφανιστεί στο 2015, έχοντας μάλιστα εξελιχθεί σαν την αγαπημένη πίστα του νεαρού Μαξ Φερστάπεν όπου μετρά δύο συνεχόμενες νίκες (2017,2018).

Η εν λόγω πίστα αποδεικνύεται ιδιαίτερα δημοφιλής για τους λάτρεις του κορυφαίου μηχανοκίνητου σπορ στον πλανήτη, καθώς από το 2015 όταν και επανήλθε στο προσκήνιο, έχει φιλοξενήσει πάνω από 1.3 εκατομμύρια οπαδούς στα αγωνιστικά τριήμερα που περιλαμβάνει ένα Grand Prix.

Γεγονός που σίγουρα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην παραμονή της πίστας στο καλεντάρι αφού η FIA προσπαθεί να κάνει ένα άνοιγμα σε όλες τις αγορές ανά τον πλανήτη, γεγονός που φαίνεται και από τη διεξαγωγή ενός ακόμα Grand Prix της Formula 1 στην Ασία και συγκεκριμένα στο Βιετνάμ.