Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέτσας για κατάργηση αιτιολόγησης απόλυσης: Βγάζουμε τον κόφτη στις προσλήψεις

Πέτσας για κατάργηση αιτιολόγησης απόλυσης: Βγάζουμε τον κόφτη στις προσλήψεις

Σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα ο φόβος του εργοδότη ότι μπορεί να μπει σε έναν κυκεώνα για μία απόλυση, τον έκανε να εγκλωβίζεται στο υπάρχον προσωπικό ή και να μετατρέπει τη μορφή εργασίας

Στους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση προχώρησε στην κατάργηση της υποχρέωσης αιτιολόγησης της απόλυσης αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, παρά το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία είχε ψηφίσει την υποχρέωση αιτιολόγησης όταν την έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, τους τελευταίους μήνες παρατηρήθηκε ότι υπήρχε πρόβλημα στην εφαρμογή του μέτρου που λειτουργούσε σε αντίθετη κατεύθυνση.

Σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα ο φόβος του εργοδότη ότι θα μπορούσε να μπει σε έναν κυκεώνα για να προχωρήσει σε μία απόλυση, τον έκανε να εγκλωβίζεται στο υπάρχον προσωπικό ή ακόμα, όπως είπε, να μετατρέπει τη μορφή εργασίας σε κάποιους. «Ήρθαμε να βγάλουμε αυτόν τον κόφτη στις προσλήψεις», είπε.

Όσον αφορά τον τρόπο που ξεκίνησε να νομοθετεί η κυβέρνηση ανέφερε ότι «έπρεπε να περάσουμε βασικά νομοσχέδια, όπως είχαμε υποσχεθεί στις προγραμματικές δηλώσεις, μέσα στο καλοκαίρι μέχρι την διακοπή των εργασιών της Βουλής, θέματα επείγοντα».

Παραδέχτηκε ότι η διαδικασία ήταν καθυστερημένη και σημείωσε ότι «αυτό οφείλεται σε ένα βαθμό ότι έπρεπε να έχουμε την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, γιατί μία από τις δυο τροπολογίες του υπουργείου Εργασίας αφορούσε συνταξιοδοτικά θέματα, την επιβολή πλαφόν σε αυτές τις λεγόμενες «χρυσές συντάξεις» και έπρεπε να περάσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο, πράγμα που καθυστέρησε και την έκθεση του Λογιστηρίου του κράτους. Έτσι πήγαμε αρκετά αργά στη διαδικασία για την κατάθεση των τροπολογιών. Αυτό δεν είναι δικαιολογία για την διαδικασία, αλλά θέλω να επαναλάβω ότι ήταν μια βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης αυτά τα θέματα να τελειώσουν μέχρι τη διακοπή των εργασιών της Βουλής για τις διακοπές του Δεκαπενταύγουστου. Είμαστε ανοιχτοί να δεχτούμε οποιαδήποτε κριτική και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και από τον ελληνικό λαό αν η διαδικασία αυτή επαναληφθεί στα επόμενα νομοσχέδια».

Όσον αφορά στην τροπολογία για τις χρυσές συντάξεις, ο Στέλιος Πέτσας είπε ότι «είναι θέμα που ήταν επιβεβλημένο να γίνει γιατί κάποιος που ζητούσε 24.000 ευρώ σύνταξη, δεν μπορούσε να του λέει »όχι», έπρεπε να έρθει αυτή η ρύθμιση. Υπήρχαν και άλλες συντάξεις πάνω από το πλαφόν».

Για την τροπολογία αναστολής κατεδαφίσεων τουριστικών επιχειρήσεων, εξήγησε ότι είναι μέχρι τα μέσα του Σεπτεμβρίου.

Για το θέμα του ασύλου ο Στέλιος Πέτσας είπε ότι είναι αισιόδοξος με τον βαθμό ωριμότητας των πολιτών που αγκαλιάζουν αυτή την αλλαγή.

«Εμείς δεν μπορούσαμε να ανεχτούμε να προστατεύεται το εμπόριο ναρκωτικών και το παρεμπόριο. Η ελληνική κοινωνία το αγκάλιασε και εμείς ήρθαμε να το εφαρμόσουμε. Όταν έρθουν οι αντιδράσεις, θα δούμε πώς θα αντιδράσουμε», είπε.

Αναφερόμενος στη στάση του Κινήματος Αλλαγής να μην ψηφίσει την τροπολογία για το άσυλο, είπε «μην βιαζόμαστε ότι μπήκε ταυτότητα στη συναίνεση. Ηδη στο φορολογικό νομοσχέδιο είχαμε συναίνεση. Εδώ είμαστε για να βρούμε τη συναίνεση».

Για τα επικείμενα ταξίδια και την ατζέντα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο κ. Πέτσας ανέφερ ότι η κυβέρνηση επιδιώκει «ρεαλιστικα πρωτογενή πλεονάσματα».  «Το λέμε στους εταίρους μας. Αυτό είναι που θα πει ο πρωθυπουργός σε όλα τα ταξίδια του», σημείωσε.

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024