Λόγω της εκλογής της στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ως βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων στις τελευταίες εθνικές εκλογές. Στη θέση της θα ορκιστεί Δημοτική Σύμβουλος Πειραιά η κ. Ασπασία (Σίσσυ) Αλιγιζάκη

Την αποποίηση της εκλογής της ως Δημοτική Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» υπέβαλε με επιστολή της προς στον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, η κ. Νόνη Δούνια, εξαιτίας της εκλογής της στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ως βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων στις τελευταίες εθνικές εκλογές. Η κ. Δούνια έθεσε επίσης στον Δήμαρχο την παραίτησή της από μέλος του Δ.Σ. του Ο.Π.Α.Ν.

Στη θέση της κ. Δούνια θα ορκιστεί Δημοτική Σύμβουλος Πειραιά η πρώτη αναπληρωματική από τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής», σύμφωνα με την ανακήρυξη των αποτελεσμάτων των Δημοτικών εκλογών της 26ης Μαΐου 2019, κ. Ασπασία (Σίσσυ) Αλιγιζάκη.

H κ. Αλιγιζάκη είναι καθηγήτρια, διδάκτωρ στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο και Δικηγόρος Πειραιά. Έχει ασχοληθεί με τα κοινά από τα φοιτητικά της χρόνια και έχει διατελέσει για πολλά χρόνια δημοτική σύμβουλος καθώς και αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο Δήμο Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Ευχαριστώ πολύ την κ. Δούνια, η οποία συμμετείχε στην προσπάθεια μας με τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» στις αυτοδιοικητικές εκλογές του περασμένου Μαΐου, αλλά και για την αρωγή της τα τελευταία χρόνια στα θέματα του Δήμου Πειραιά και στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΑΝ. Της εύχομαι καλή επιτυχία και να έχει μια καλή θητεία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Είναι μια πολύ δραστήρια και αξιόλογη γυναίκα και πιστεύω ότι θα έχουμε μια καλή συνεργασία με τη νέα της ιδιότητα, ως Βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων για το καλό της πόλης μας».

Από την πλευρά της, η βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων κ. Νόνη Δούνια δήλωσε:

«Ευχαριστώ θερμά τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη για την τιμή που μου έκανε να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο του Πειραιά Νικητή, καθώς και όλους τους Πειραιώτες που με τίμησαν με την ψήφο τους στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου. Θεωρώ υποχρέωση μου, από τη στιγμή που εξελέγην στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και εξαιτίας των αυξημένων υποχρεώσεων που προκύπτουν από αυτό, να αποποιηθώ την εκλογή μου, έτσι ώστε μια εκλεκτή συνάδελφος, να αναλάβει τη θέση μου στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά. Θα βρίσκομαι δίπλα στον Δήμαρχο και στον Δήμο προκειμένου η πόλη μας να γίνει αυτό που της αξίζει και που όλοι επιθυμούμε».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr