Ταϊβάν: Σεισμός μεγέθους 5,9 βαθμών – Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της
Ο σεισμός σημειώθηκε στις 5:28 τοπική ώρα (00:28 ώρα Ελλάδος) στην επαρχία Γιλάν, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, και το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα
Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της από το σεισμό των 5,9 βαθμών που σημειώθηκε σήμερα στην Ταϊβάν, εξαιτίας του οποίου διεκόπη η ηλεκτροδότηση περίπου 10.000 νοικοκυριών, σύμφωνα με τις Αρχές.
Ο σεισμός σημειώθηκε στις 5:28 τοπική ώρα (00:28 ώρα Ελλάδος) στην επαρχία Γιλάν, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, και το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.
Ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,9 βαθμών, σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικής USGS.
Σύμφωνα με τις Αρχές, ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη τη νήσο. Οι κάτοικοι ξύπνησαν και βγήκαν από τα σπίτια τους και τα δρομολόγια των σιδηροδρομικών γραμμών ανεστάλησαν εν μέρει στην επαρχία Γιλάν.
Η γυναίκα που έχασε τη ζωή της ήταν 60 ετών και σκοτώθηκε από την πτώση επίπλου, ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία της χώρας.
Εξαιτίας του σεισμού διεκόπη η ηλεκτροδότηση περισσότερων από 10.000 νοικοκυριών στην Ταϊπέι, τα περίχωρά της και την επαρχία Γιλάν.
Στην Ταϊβάν είχε ήδη κηρυχθεί συναγερμός λόγω του τυφώνα Λέκιμα, ο οποίος αναμένεται να φθάσει εκεί αύριο, Παρασκευή.
«Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση για να εξακριβώσουμε αν υπάρχει κίνδυνος να υπάρξουν επιπτώσεις από το συνδυασμό μετασεισμικών δονήσεων και του τυφώνα που πλησιάζει» δήλωσε σε δημοσιογράφους η πρόεδρος της Ταϊβάν, Τσάι Ινγκ-Ουέν.
Η Ταϊβάν βρίσκεται στο σημείο όπου τέμνονται δύο τεκτονικές πλάκες και αντιμετωπίζει συχνά σεισμούς.
Τον Απρίλιο 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν από σεισμό 6,1 βαθμών που έπληξε τη νήσο.
Τα τελευταία χρόνια ο πιο φονικός σεισμός που έχει πλήξει την Ταϊβάν είχε σημειωθεί το Σεπτέμβριο του 1999. Αυτός ήταν μεγέθους 7,6 βαθμών και είχε προκαλέσει το θάνατο περίπου 2.400 ανθρώπων.
(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)
- Αίγιο: «Είμαι αθώος, δεν μπορώ να πενθήσω» – Τι λέει μέσα από τη φυλακή ο 65χρονος Ιταλός
- Αρκάς: «Παράδεισος» για τους αδειούχους, «κόλαση» για τους εργαζόμενους
- Οδηγός για τον νέο εξωδικαστικό μηχανισμό: Ανοίγει σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα
- Οι μεγαλύτεροι μύθοι για τη γυμναστική
- Συνταγματική αναθεώρηση: Το απόγευμα η ψηφοφορία στη Βουλή – Τα επίμαχα άρθρα
- Μείωση της κίνησης των εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα μετά τις επιθέσεις των Χούθι εναντίον της Σαουδικής Αραβίας
- Δύο συνταγές made in Italy
- Πυροβολισμοί σε φεστιβάλ φαγητού στο Σιάτλ – Τουλάχιστον δύο νεκροί και πολλοί τραυματίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/hamid-khaleghi-bNWXW7ZvYGo-unsplash-1-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442