Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας: Σας προκαλώ να συστήσετε Εξεταστική για τη Novartis

Τσίπρας: Σας προκαλώ να συστήσετε Εξεταστική για τη Novartis

Αν και η ΝΔ έχει ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό ότι θα διερευνηθεί η «σκευωρία της Novartis», ο Αλέξης Τσίπρας θεώρησε ότι «ρίχνει το γάντι» στον Κυριάκο Μητσοτάκη, καλώντας τον να συστήσει Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση.

Αν και η ΝΔ έχει ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό ότι θα διερευνηθεί η «σκευωρία της Novartis», ο Αλέξης Τσίπρας θεώρησε ότι «ρίχνει το γάντι» στον Κυριάκο Μητσοτάκη, καλώντας τον να συστήσει Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση.

Ο πρωθυπουργός δεν απάντησε στην «πρόκληση» Τσίπρα, αλλά ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος έχει δηλώσει ήδη από χθες -με αφορμή την αρχειοθέτηση της δικογραφίας που αφορά στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά: «Αποδείχθηκε ότι η υπόθεση Νovartis ήταν μία στημένη, χυδαία σκευωρία σε βάρος συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων και για συγκεκριμένες πολιτικές σκοπιμότητες. Επειδή αποδείχθηκε ότι είναι σκευωρία, οι Έλληνες θέλουν να μάθουν την αλήθεια για το ποιος έστησε την σκευωρία».

Η «πρόκληση» του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης διατυπώθηκε στη διάρκεια της συζήτησης του διυπουργικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής. Και μπορεί να χαρακτηριστεί «πρόκληση», αλλά για άλλον λόγο από εκείνον που θα είχε κατά νου ο Αλέξης Τσίπρας όταν έκανε την σχετική αναφορά. Η σχετική αναφορά στη Βουλή έγινε από τον Αλέξη Τσίπρα την επομένη της αρχειοθέτησης της δικογραφίας για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά κι ενώ στη δημοσιότητα ήρθαν σοκαριστικές πτυχές της υπόθεσης, όπως ότι στη διάρκεια της «διερεύνησής» της, η αστυνομία έσπασε τις θυρίδες του πρώην πρωθυπουργού.

Στην αποκάλυψη αυτή προχώρησε μόλις χθες ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Αντώνη Σαμαρά Νίκος Τσούτσιας μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι η αρχειοθέτηση της δικογραφίας για τον Αντώνη Σαμαρά για την υπόθεση Novartis δεν αποτελεί μόνον προσωπική δικαίωση για τον πρώην πρωθυπουργό, αλλά δικαίωση των θεσμών και της δημοκρατίας.

Έκανε, δε, λόγο για πολύ σκοτεινή υπόθεση και ασύλληπτη στοχοποίηση του κ. Σαμαρά, για να προσθέσει ότι όταν ο πρώην πρωθυπουργός ήταν στο εξωτερικό με τη σύζυγό του, ενημερώθηκαν ότι θα γίνει έλεγχος σε τραπεζικές θυρίδες τους. Σύμφωνα με τον κ. Τσούτσια, όταν επέστρεψαν την επομένη βρήκαν σπασμένες τις θυρίδες της συζύγου του, αλλά και του αδελφού του, ο οποίος εκείνο το διάστημα νοσηλευόταν.

Υπενθυμίζεται πως ο πρώην πρωθυπουργός έχει καταθέσει μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου για την εμπλοκή του ονόματός του στην «σκευωρία» σχετικά με την Novartis.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024