Σύγκρουση σε όλα τα μέτωπα σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στη Βουλή μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα.

Κι ενώ όλοι περίμεναν οι δύο άνδρες να αντιπαρατεθούν μόνο για το ζήτημα του ασύλου που περιλαμβάνεται στο διυπουργικό νομοσχέδιο, καθώς και για τα άρθρα για την κυβερνησιμότητα των ΟΤΑ και αυτό που ορίζει αναδρομικά ασυμβίβαστο για την πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ξαφνικά τέθηκαν επί τάπητος… σπουδές των αρχηγών με εκατέρωθεν αιχμές και προσωπικές επιθέσεις.

Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δεν έδωσε εξετάσεις και πήγε κατευθείαν σε καλό πανεπιστήμιο στο εξωτερικό. «Εσείς κ. Μητσοτάκη δεν δώσατε εξετάσεις, πήγατε κατευθείαν σε ένα καλό πανεπιστήμιο στο εξωτερικό και περιγράψατε εδώ μια εικόνα που δυσφημεί το δημόσιο πανεπιστήμιο».

«Είχα την τιμή με πανελλαδικές εξετάσεις να περάσω στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της χώρας, της Ευρώπης και του κόσμου και γνωρίζω την ποιότητα της δουλειάς που γίνεται» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Την ίδια ώρα, από τα έδρανα της ΝΔ ακούστηκε κάτι περί των σπουδών του κ. Τσίπρα. Τότε, ο ίδιος σταμάτησε την ομιλία του και είπε: «Τι είπατε; Αναπαράγετε fake news. Αν βάλετε στο google «Τσίπρας» θα σας βγάλει μεταγραφή από τη Βουλγαρία. Αναπαράγετε άθλια fake news. Σταματήστε λοιπόν να αναπαράγετε αθλιότητες!»

Φυσικά, η προσωπική αυτή αναφορά δεν θα μπορούσε να μείνει αναπάντητη από τον πρωθυπουργό ο οποίος, λαμβάνοντας τον λόγο κατά τη δευτερολογία του, έδωσε διευκρινίσεις για το ζήτημα.  «Και έδωσα Πανελλήνιες και πέρασα σε ελληνικό, δημόσιο Πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα στο Πολιτικό της Νομικής» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι έδωσε Πανελλήνιες εξετάσεις, ωστόσο δεν γράφτηκε ποτέ στη σχολή που πέρασε, διότι επέλεξε να συνεχίσει τις σπουδές του στο εξωτερικό.