Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Iκαρία: Ακαριαίος ο θάνατος της 35χρονης λέει ο ιατροδικαστής

Iκαρία: Ακαριαίος ο θάνατος της 35χρονης λέει ο ιατροδικαστής

Ακαριαίο θάνατο ύστερα από την πτώση της από μεγάλο ύψος βρήκε η 35χρονη αστροφυσικός αποφάνθηκε ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης ο οποίος εξέτασε τη σορό της, συνυπολογίζοντας τη μορφολογία του σημείου όπου βρέθηκε το άψυχο σώμα της Νάταλι στην Ικαρία

Ακαριαίο θάνατο ύστερα από την πτώση της από μεγάλο ύψος βρήκε η 35χρονη αστροφυσικός αποφάνθηκε ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης ο οποίος εξέτασε τη σορό της, συνυπολογίζοντας τη μορφολογία του σημείου όπου βρέθηκε το άψυχο σώμα της Νάταλι στην Ικαρία.

«Μετά την αυτοψία του χώρου όλη η κατάσταση συνάδει με πτώση από ύψος», δήλωσε αρχικά ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης και πρόσθεσε ότι η σορός της Νάταλι Κρίστοφερ θα μεταφερθεί στην Αθήνα για νεκροψία-νεκροτομή.

«Δεν υπάρχουν δορυφορικές κηλίδες υπάρχει μία πρωτογενής κηλίδα κάτω από το κεφάλι του θύματος. Και τα άλλα στοιχεία που έχουμε συλλέξει συνάδουν ότι επήλθε ακαριαίος θάνατος από πτώση από μεγάλος ύψος», πρόσθεσε ο κ. Καρακούκης.

Το τελικό συμπέρασμα ωστόσο θα εξαχθεί μόλις εκδοθεί το πόρισμα που θα συνταχθεί μετά τη διενέργεια της νεκροψία-νεκροτομή καθώς και η έκθεση του το ειδικού κλιμακίου των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛΑΣ από το αναμένεται να ρίξουν φως στις συνθήκες θανάτου της 35χρονης Νάταλι Κρίστοφερ.

Η εξέταση του πτώματος, του υψώματος και της θέσης των πεσμένων βράχων θα δείξει εάν ευσταθεί η εκτίμηση πως ο άτυχη κοπέλα σκοτώθηκε λόγω δυστυχήματος.

Μέχρι τώρα γνωρίζουμε ότι η 35χρονη αστροφυσικός από το Λονδίνο βρήκε τραγικό θάνατο στην προσπάθειά της να αναρριχηθεί σε δύσβατο σημείο στο Κεραμέ του Αγίου Κήρυκα, μόλις ενάμισι χιλιόμετρο από το ξενοδοχείο όπου διέμενε με τον 38χρονο Κύπριο σύντροφό της.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από τους αστυνομικούς προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν αλλοίωση των στοιχείων, ενώ το άψυχο σώμα της κοπέλας θα μεταφερθεί στην Αθήνα για να εξεταστεί από ιατροδικαστή.

Η Νάταλι Κρίστοφερ εντοπίστηκε από την ομάδα διάσωσης πεσμένη ανάσκελα, έχοντας κομμάτια από βράχο πάνω της, γεγονός που δείχνει πως ο θάνατός της οφείλεται σε πτώση στη χαράδρα από ύψος 20 μέτρων, ενώ εξασκούσε την αγαπημένη της αναρρίχηση.

Ο βράχος από τον οποίο κρατήθηκε αποκολλήθηκε, έπεσε στο κενό και μεγάλα κομμάτια την χτύπησαν στο πρόσωπο. Τα στοιχεία συγκλίνουν στο ότι πρόκειται για ατύχημα, όμως οι έρευνες συνεχίζονται έτσι ώστε να αποκλειστούν πλήρως τα ενδεχόμενα της αυτοκτονίας ή της εγκληματικής ενέργειας.

Το πιθανότερο σενάριο της τραγωδίας

Το σημείο του δυστυχήματος είναι τόσο δύσβατο που οι διασώστες που χτένιζαν την περιοχή βρέθηκαν σε κοντινή απόσταση τρεις φορές χωρίς να αντιληφθούν την ύπαρξη της σορού.

Αυτό συνέβη λίγα λεπτά μετά τις 5 μμ χθες, όταν ένας εθελοντής πυροσβέστης βρήκε τυχαία το πτώμα καταπλακωμένο από βράχια.

Το σημείο από την πρώτη στιγμή αποκλείστηκε, φωτογραφήθηκε και βιντεοσκοπήθηκε έτσι ώστε να μην υπάρξει αλλοίωση του χώρου και των στοιχείων. Ο ιατροδικαστής που θα διενεργήσει νεκροψία και νεκροτομή, θα εξετάσει εξονυχιστικά το πτώμα και θα αποφανθεί αν τελικά είναι ατύχημα ή ανθρωποκτονία.

Οι αστυνομικοί έχουν σχηματίσει τη βασική εικόνα του τι συνέβη το πρωί της Δευτέρας. Σύμφωνα με τα στίγματα του κινητού της τηλεφώνου, τη μαρτυρία του Κύπριου συντρόφου της αλλά και των υπαλλήλων του ξενοδοχείου, η Νάταλι Κρίστοφερ γύρω στις οκτώ ξεκίνησε να πάει για τρέξιμοέχοντας πάνω της μόνο το κινητό τηλέφωνο.

Γύρω στις 10 πμ ο σύντροφός της ξύπνησε και άρχισε να την αναζητά, καθώς την ίδια μέρα επρόκειτο να επιστρέψουν αεροπορικώς στην Κύπρο μέσω Αθήνας. Στις 12 το μεσημέρι δήλωσε την εξαφάνισή της στην αστυνομία και από εκείνη την ώρα άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη της φρικτής κατάληξης της 35χρονης.

Μηνύματα θλίψης

«Η απώλειά της Νάταλι Κρίστοφερ θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή εδώ στην Κύπρο όπου ενέπνευσε πολλούς ανθρώπους», ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter η Αμερικανίδα Πρέσβειρα στο νησί Τζούντιθ Γκάρμπερ.

Για την υπόθεση της 35χρονης Νάταλι Κρίστοφερ μίλησε στο sigmalive ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Θεόδωρος Χρονόπουλος.

Σε αναρτήσεις σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, δεκάδες φίλοι της εξέφρασαν τον συγκλονισμό τους για την απώλεια της Νάταλι, ενώ ο προσωπικός της λογαριασμός στο Facebook κατακλύστηκε από μηνύματα θλίψης.

Θλίψη για το θάνατο της 35χρονης Αγγλοκύπριας εξέφρασε με ανακοίνωσή του και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Επίσης, στο Κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του ΣΙΓΜΑ, μίλησε εκ νέου ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πως «φως» στα αίτια του θανάτου της άτυχης Νάταλι Κρίστοφερ, θα δώσει η ιατροδικαστική έκθεση.

Συντετριμμένοι οι φίλοι της την αποχαιρετούν

Συγκλονισμένοι είναι οι φίλοι της 34χρονης αστροφυσικού. Με μηνύματά τους στα κοινωνικά δίκτυα εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους για την απώλεια.

«Οι χειρότεροι φόβοι μας. Η Νάταλι βρέθηκε νεκρή. Τα ελληνικά ΜΜΕ γράφουν πως η σορός της Νάταλι βρέθηκε σε χαράδρα στο νησί της Ικαρίας, κοντά στο ξενοδοχείο όπου διέμενε. Είμαστε συγκλονισμένοι. Χάσαμε μια υπέροχη ψυχή, μια υπέροχη φίλη και μια δρομέα που μας ενέπνευσε», έγραψαν μεταξύ άλλων.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024