Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρωταθλήτρια Ευρώπης στη γραφειοκρατία η Ελλάδα, με κόστος άνω των 12 δισ. ευρώ

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στη γραφειοκρατία η Ελλάδα, με κόστος άνω των 12 δισ. ευρώ

Για αποκαρδιωτική εικόνα της Ελλάδος σε ότι αφορά τον εκσυγχρονισμό των δημόσιων υπηρεσιών μιλά ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρης Ζαριφόπουλος τονίζοντας ότι είναι 26η στις ψηφιακές υπηρεσίες μεταξύ των 28 της ΕΕ και πρωταθλήτρια στη γραφειοκρατία καταλαμβάνοντας την 27η θέση, κάτι που της στοιχίζει ποσό ίσο με 7% του ΑΕΠ

«Αναγκαία συνθήκη για την ολοκλήρωση του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας» χαρακτήρισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, τη νέα δομή του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, όπως προβλέπεται μέσα από τις διατάξεις του διυπουργικού νομοσχεδίου που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Ζαριφόπουλος έκανε λόγο για αποκαρδιωτική εικόνα της Ελλάδος σε ότι αφορά τον εκσυγχρονισμό των δημόσιων υπηρεσιών, τονίζοντας ότι η χώρα μας είναι 26η στις ψηφιακές υπηρεσίες μεταξύ των 28 χωρών της ΕΕ και πρωταθλήτρια στη γραφειοκρατία καταλαμβάνοντας την 27η θέση, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κοστίζει το 7% του ΑΕΠ.

«Είμαστε πολύ φτωχοί και πολύ πίσω. Έχουμε ακόμα απαρχαιωμένες υπηρεσίες, αχρείαστες συνθήκες χρειάζεται να ανασχεδιάσουμε τα συστήματα του δημοσίου. Δεν διαλειτουργούν μεταξύ τους, οι πολίτες αναλαμβάνουν με τη φυσική τους παρουσία να τα διαλειτουργήσουν. Δεν μπορεί αυτό να συνεχιστεί», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Σωστά» είπε, «η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στην δημιουργία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής», ωστόσο, όπως τόνισε, δεν έδωσε τις απαραίτητες δομές για να καταφέρει το στόχο του, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές επικαλύψεις και κατακερματισμός των υπηρεσιών.

«Το νομοσχέδιο αυτό θέτει την οργανωτική δομή για να λειτουργήσουν άμεσα και αποτελεσματικά τα συστήματα του δημοσίου με το υπουργείο να έχει συντονιστικό ρόλο», υποστήριξε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αρμόδιος για τα θέματα ψηφιακής στρατηγικής.

Υποστήριξε ακόμα ότι η προηγούμενη κυβέρνηση συνέταξε τη ψηφιακή στρατηγική όμως, όπως είπε, ήταν μια προσπάθεια χωρίς συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα χωρίς συντονισμό και οργάνωση.

«Στόχος μας είναι με αυτή τη ψηφιακή βίβλο που θα επικαιροποιείται τακτικά οι πολίτες να νιώσουν απτά και άμεσα αποτελέσματα και η ζωή τους να γίνει πιο απλή στη σχέση τους με το κράτος. Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε. Έργα και όχι λόγια», κατέληξε ο κ. Ζαριφόπουλος.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

Το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» και η... συνταγή που πρέπει ν' αλλάξει για την Τσέλσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024