Ινδία και Πακιστάν μάχονται για το Κασμίρ
Εκρηκτικό είναι το κλίμα που διαμορφώνεται στο Κασμίρ μετά την απόφαση του Νέου Δελχί να ανακαλέσει το ειδικό καθεστώς αυτονομίας της διαφιλονικούμενης περιοχής
Εκρηκτικό είναι το κλίμα που διαμορφώνεται στο Κασμίρ μετά την απόφαση του Νέου Δελχί να ανακαλέσει το ειδικό καθεστώς αυτονομίας της διαφιλονικούμενης περιοχής. Ως ιστορία που γράφτηκε με μια μόνο κίνηση, περιγράφει ο τύπος της Ινδίας την απόφαση της κυβέρνησης να ανακαλέσει το ειδικό καθεστώς αυτονομίας του Κασμίρ. Το ίδιο και Ινδουιστές κάτοικοι της περιοχής.
Το Κασμίρ βρίσκεται στα Ιμαλάια και αποτελεί διαφιλονικούμενη περιοχή, στην οποία η πλειοψηφία των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι. Οι τοπικοί πολιτικοί ηγέτες κρατούνται από τις αρχές ενώ υπήρξαν αναφορές για διαμαρτυρίες κατά της απόφασης. Στο Πακιστάν τα νέα έβγαλαν στους δρόμους εκατοντάδες διαμαρτυρόμενους οι οποίοι έκαψαν φωτογραφίες του Ινδού πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι και φώναξαν συνθήματα με απειλές. Το Ισλαμαμπάντ φαίνεται πως ήδη σχεδιάζει στρατιωτική απάντηση. Και η Ινδία συνεχίζει να στέλνει νέα στρατεύματα στο Κασμίρ, που είναι μια από τις πλέον στρατιωτικοποιημένες περιοχές στον κόσμο, αυξάνοντας τους φόβους για μια επικείμενη σύγκρουση μεταξύ των δυο πυρηνικών δυνάμεων της Νότιας Ασίας.
Πηγή: onetv.gr
- ΗΠΑ: Σε «μαύρη λίστα» τουρκική εταιρεία – Κατηγορίες για έμμεση στήριξη στο πυραυλικό πρόγραμμα του Ιράν
- Άρης Betsson: Γκάλης και Αντετοκούνμπο θα παρακολουθήσουν μαζί το ματς με τον Πανιώνιο
- Νέα Αριστερά για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν έχουμε να κάνουμε με ρουσφέτια, αλλά με βαρύτατα ποινικά αδικήματα
- Η Κοινή Αγροτική Πολιτική και ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ευρωπαϊκή Ύπαιθρο
- Ζενεβιέβ Μαζαρί: Εντυπωσιακή στην πρεμιέρα του «The Devil Wears Prada 2» στο Λονδίνο
- Ηράκλειο: Νέα στοιχεία για την δολοφονία της 43χρονης Ελευθερίας – Η εμμονή του δράστη και το GPS στο αυτοκίνητό της

