Συνομιλία Μακρόν – Σίσι για την κατάσταση στη Λιβύη
O γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν συζήτησε τηλεφωνικά με τον αιγύπτιο ομόλογό του Φάταχ αλ Σίσι για τη Λιβύη «με στόχο να στηριχθούν τα σχέδια του ΟΗΕ ενόψει βραχυπρόθεσμης κατάπαυσης του πυρός».
O γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν είχε τηλεφωνική συζήτηση την Κυριακή με τον αιγύπτιο ομόλογό του Φάταχ αλ Σίσι για την κατάσταση στη Λιβύη, έχοντας ως κύριο στόχο να στηριχθεί «η κατάπαυση του πυρός» ανάμεσα στις αντιμαχόμενες πλευρές στη βορειοαφρικανική χώρα, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.
«Τα σχέδια του ΟΗΕ»
Ο γάλλος ηγέτης, που βρίσκεται σε διακοπές στην επίσημη θερινή κατοικία στο κάστρο της Μπρεγκανσόν, στη νότια Γαλλία, και ο Σίσι συνομίλησαν για τη Λιβύη «με στόχο να στηριχθούν τα σχέδια του ΟΗΕ ενόψει βραχυπρόθεσμης κατάπαυσης του πυρός και την επανέναρξη του διαλόγου μεταξύ του πρωθυπουργού Φάγιεζ αλ Σάραζ και του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, επί τη βάσει της συμφωνίας του Αμπού Ντάμπι».
Η προεδρία ενημέρωσε επίσης πως ο Μακρόν έθιξε το ζήτημα αυτό πρόσφατα με τον πρίγκιπα διάδοχο του Αμπού Ντάμπι Μοχάμεντ μπεν Ζαγέντ αλ Ναχιάν και τον εμίρη του Κατάρ Ταμίμ μπεν Χάμαντ αλ Θάνι.
Το γαλλικό και αιγυπτιακό διακύβευμα
Το Παρίσι φιλοδοξεί να διαδραματίσει διαμεσολαβητικό ρόλο στην κρίση στη Λιβύη, ανησυχώντας για τις αποσταθεροποιητικές επιπτώσεις που έχει η κρίση στη χώρα σε όλη την περιοχή της Σαχάρας.
Η Αίγυπτος από την πλευρά της ανησυχεί για τις εξελίξεις στα σύνορά της.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας