Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σπουδές στο εξωτερικό: Μια εμπειρία ζωής για κάθε φοιτητή

Σπουδές στο εξωτερικό: Μια εμπειρία ζωής για κάθε φοιτητή

Μάθε πώς μπορείς να τη ζήσεις και εσύ

Η απόφαση να αφήσει κανείς τον τόπο διαμονής του, φίλους και καθημερινότητα για να σπουδάσει στο εξωτερικό δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Αν όμως είναι σημαντική για την καριέρα του στο μέλλον, μήπως είναι μια απόφαση που θα κληθεί να πάρει αργά ή γρήγορα; Κι αν τελικά οι σπουδές στο εξωτερικό δεν είναι κάτι που ταιριάζει στον συγκεκριμένο φοιτητή, δεν θα είναι χάσιμο χρόνου, ενέργειας και χρημάτων όλη η προσπάθεια που έχει ήδη γίνει προκειμένου να φοιτήσει σε ένα πανεπιστήμιο εκτός Ελλάδας;

Δεν υπάρχει λόγος άγχους και πίεσης ούτε για τους φοιτητές, ούτε για τις οικογένειές τους, εφόσον υπάρχει απάντηση με πολλαπλά οφέλη σε αυτό το δίλημμα:  Πρόγραμμα Study Abroad στο Deree – The American College of Greece.

Πρόγραμμα Study Abroad

To Deree δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές του να σπουδάσουν για κάποιο διάστημα –ακαδημαϊκό εξάμηνο, τετράμηνο, μήνα ή και ακόμα και ολόκληρο ακαδημαϊκό έτος– σε κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού, στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ασία προκειμένου να αποκτήσουν αυτήν την πολύτιμη εμπειρία ζωής, της φοίτησης στο εξωτερικό.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι σπουδάζοντας στο Deree – The American College of Greece οι φοιτητές όχι μόνο έχουν την ευκαιρία να λάβουν υψηλής ποιότητας εκπαίδευση σε πληθώρα πεδίων και κλάδων, αλλά παράλληλα να προετοιμαστούν και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους για τη συνέχιση των σπουδών τους για ένα μεταπτυχιακό στο εξωτερικό.

Στο πρόγραμμα Study Abroad μπορούν να πάρουν μέρος φοιτητές από όλα τα majors και minors του Deree. Οι φοιτητές έχουν πρόσβαση σε περισσότερα από 65 πανεπιστήμια παγκοσμίως, με τα οποία έχει δημιουργήσει συνεργασίες το Deree – The American College of Greece. Πρόκειται για πανεπιστήμια με άρτια ακαδημαϊκά προγράμματα, πολλά από τα οποία είναι διεθνούς φήμης.

Ενδεικτικά, διεθνούς φήμης εκπαιδευτικά ιδρύματα με τα οποία συνεργάζεται το Deree και οι φοιτητές του θα μπορούσαν να γνωρίσουν από κοντά είναι: το Cornell University School of Hotel Administration στη Νέα Υόρκη, το οποίο είναι το καλύτερο πανεπιστήμιο στον κόσμο στον τουριστικό τομέα, καθώς επίσης το Εmory Goizueta Business School και το Stanford.

Ένα σημαντικότατο πλεονέκτημα που έχουν οι φοιτητές του Deree – The American College of Greece για τις σπουδές στους στο εξωτερικό μέσω του προγράμματος Study Abroad είναι ότι μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα σε τέτοιας εμβέλειας ιδρύματα χωρίς να επωμίζονται το δυσβάσταχτο κόστος των πανεπιστημίων αυτών, αλλά καταβάλλοντας τα δίδακτρα του Deree ή εξασφαλίζοντας κάποια υποτροφία από το Πρόγραμμα Υποτροφιών του Deree – The American College of Greece.

Εμπειρία ζωής

Εκτός από το καθαρά ακαδημαϊκό όφελος που έχει ένας φοιτητής παρακολουθώντας μαθήματα σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα στις ΗΠΑ ή την Ευρώπη ή την Ασία, υπάρχουν και άλλα θετικά σημεία που θα πρέπει να συνυπολογίσει.

Η φοίτηση στο εξωτερικό, ακόμη και για ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο, προσφέρει μια μοναδική εμπειρία ζωής στον σπουδαστή: Θα γνωρίσει τον κόσμο, διευρύνοντας τους ορίζοντές του, θα έρθει σε επαφή με άλλες κουλτούρες και πολιτισμούς και θα κάνει τις απαραίτητες συγκρίσεις με την ελληνική πραγματικότητα, θα συναναστραφεί νέα πρόσωπα με διαφορετικά background κάτι που θα εμπλουτίσει την προσωπικότητά του.

Επιπλέον, ένας φοιτητής που σπουδάζει στο εξωτερικό έστω και για ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο γίνεται ένα πιο αυτόνομο και ανεξάρτητο άτομο, που μαθαίνει να αναπτύσσει ευελιξία και καινοτόμο σκέψη, κάτι που οδηγεί στην εξέλιξη του ίδιου του ατόμου, ενώ μεταφράζεται και σε εφόδια για τη μελλοντική επαγγελματική του ζωή.

Πέρα από αυτά, όμως, η φοίτηση στο εξωτερικό προσφέρει την ευκαιρία να εμπλουτίσει ένας φοιτητής το ακαδημαϊκό του προφίλ, καθώς επίσης να αυξήσει τις πιθανότητες για επιτυχημένα επόμενα βήματα, είτε αυτά αφορούν συνέχιση των σπουδών για απόκτηση μεταπτυχιακού, είτε την επαγγελματική αποκατάστασή του στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Κι αυτό καθώς μέσω του προγράμματος Study Abroad του Deree ένας φοιτητής μπορεί να «μετρήσει» με ασφάλεια τις δυνάμεις του για το ενδεχόμενο να συνεχίσει τις σπουδές του στο εξωτερικό. Ή μπορεί να αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για το ότι οι σπουδές ή η καριέρα στο εξωτερικό είναι κάτι που μπορεί να επιτύχει.

Σε κάθε περίπτωση, οι σπουδές στο εξωτερικό αποτελούν ένα σημαντικό ατού στο «βιογραφικό» κάθε αποφοίτου, που συνεκτιμάται από τους εργοδότες τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό –ειδικά όταν οι σπουδές αυτές είναι σε διεθνούς εμβέλειας πανεπιστήμια στις ΗΠΑ, την Ευρώπη ή την Ασία και φέρουν τη σφραγίδα του Deree.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Study Abroad εδώ.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024