Μπαίνοντας στο καφέ του Μουσείου Victoria and Albert (V&A) στο Λονδίνο είναι σαν να εισέρχεσαι στο εσωτερικό ενός αβγού Φαμπερζέ: το πρώτο καφέ μουσείου στον κόσμο άνοιξε το 1856, αλλά στη συνέχεια κατεδαφίστηκε για να ανοίξει και πάλι το 1868 ως τρεις διαφορετικές αίθουσες για καφέ, τσάι, φαγητό.

Κάθε μία από αυτές φέρει τα ονόματα των αρχικών σχεδιαστών τους, του Τζέιμς Γκαμπλ, του Έντουαρντ Πόιντερ και του Ουίλιαμ Μόρις.

View this post on Instagram

#staircase #v&a

A post shared by Robert Buckingham (@buckingham_robert) on

Η μεγαλύτερη από αυτές, γνωστή ως Gable Room έχει επισμαλτωμένο ταβάνι από σίδηρο, με όμορφα φώτα τα οποία φωτίζουν τις με κεραμικό διακοσμημένες κολώνες και τα βιτρό στα παράθυρα. Στο χολ της αίθουσας, σε τρεις πάγκους εξυπηρέτησης, ζεστό φαγητό, σάντουις και σαλάτες, αναψυκτικά και κέικ.

Δίπλα ακριβώς, το Poynter Room, με τους καλυμμένους με πλακάκια τοίχους του, στους οποίου απεικονίζονται λαμπρά συντριβάνια και κομψές κυρίες σε πόζες ανίας. Χρησιμεύει ως χώρος για grill (η αρχική σχάρα, η οποία δεν λειτουργεί, προεξέχει από έναν τοίχο).

View this post on Instagram

☕️

A post shared by Fernando Chaves Espinach (@fernandochavese) on

Για απογευματινό τσάι «βικτοριανού τύπου», το Morris Room.

Μέσα σε περιβάλλον γύψινων ανάγλυφων κλαδιών ελιάς που συμπλέκονται στους τοίχους, ο επισκέπτης μπορεί να δοκιμάσει τα σάντουιτς με αγγούρι και τις τάρτες με φραγκοστάφυλο της Κας Μπίτον, που συνοδεύουν μία τσαγιέρα με τσάι Darjeeling.

Η αυθεντική ταπετσαρία του Μόρις – διάσημου για τις ταπετσαρίες του στις επαύλεις της αγγλικής αριστοκρατίας εκείνης της εποχής – είναι μια έκρηξη συμβόλων των ζωδιακού κύκλου και ανθοσυνθέσεων.

Το «βικτοριανό» απογευματικό τσάι σερβίρεται τις Παρασκευές, κατόπιν κράτησης, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Κοστίζει 30 λίρες το άτομο, στις οποίες μπορείτε να προσθέσετε 5 λίρες εάν επιθυμείτε και ένα ποτήρι Prosecco.