Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Απαγόρευση απόπλου για το Olympus λόγω ρωγμών

Απαγόρευση απόπλου για το Olympus λόγω ρωγμών

Το πλοίο ακινητοποιήθηκε στο λιμάνι της Θήρας, έπειτα από τη διαπίστωση ρωγμών και ανοιγμάτων μεγάλου μήκους στον εξωτερικό πυθμένα του διπύθμενου πλοίου.

Στο λιμάνι της Θήρας ακινητοποιήθηκε το Ε/Γ-Ο/Γ Olympus σημαίας Κύπρου, καθώς στο κήτος του πλοίου διαπιστώθηκαν ρωγμές.

Για το λόγο αυτό οι 52 επιβάτες του θα μεταφερθούν στους προορισμούς τους με άλλα μέσα.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, εκτελούσε δρομολόγιο από Πειραιά για Μήλο, Θήρα και Ρέθυμνο. Εκτός από τους 52 επιβάτες, από το πλοίο απομακρύνθηκαν οκτώ φορτηγά και δύο ΙΧ αυτοκίνητα.

Το τοπικό κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων και ιδιώτης δύτης επιθεώρησαν το πλοίο και διαπιστώθηκε η ύπαρξη ρωγμών και ανοιγμάτων μεγάλου μήκους στον εξωτερικό πυθμένα του διπύθμενου πλοίου.

Αμέσως εκδόθηκε απαγόρευση απόπλου μέχρι να προσκομιστεί βεβαιωτικό αξιοπλοΐας, ενώ όπως διευκρινίστηκε από το Λιμενικό Σώμα δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων.

Απόν το ναυτικό τομέα του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Συντονισμού του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έχει ήδη ζητηθεί από την αρμόδια Λιμενική Αρχή να βρίσκονται σε ετοιμότητα πλωτά και χερσαία μέσα, καθώς και τα προσφερόμενα σκάφη, προκειμένου να παράσχουν τη συνδρομή τους σε περίπτωση που το πλοίο μεταπέσει σε κατάσταση κινδύνου. Επίσης εάν απαιτηθεί, θα εφαρμοστεί το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024