Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ματέο Σαλβίνι: Οι πρόσφυγες του Gregoretti θα λάβουν άδεια «τις επόμενες ώρες»

Ματέο Σαλβίνι: Οι πρόσφυγες του Gregoretti θα λάβουν άδεια «τις επόμενες ώρες»

Οι μετανάστες θα λάβουν άδεια να αποβιβαστούν «τις επόμενες ώρες», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι

Οι 116 μετανάστες που παραμένουν αποκλεισμένοι στο Gregoretti, ένα σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής, θα μπορέσουν να αποβιβαστούν «τις επόμενες ώρες» έπειτα από μια συμφωνία για την κατανομή τους ανάμεσα σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες, ανακοίνωσε σήμερα ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι.

«Θα δώσω την άδεια να αποβιβαστούν τις επόμενες ώρες», έγραψε στο Facebook ο Σαλβίνι, που είναι επίσης ηγέτης της ακροδεξιάς Λέγκας.

«Η Γερμανία, η Πορτογαλία, η Γαλλία, το Λουξεμβούργο και η Ιρλανδία, καθώς και δομές της ιταλικής Εκκλησίας, θα αναλάβουν την ευθύνη» των μεταναστών, διευκρίνισε ο Σαλβίνι.

Από προχθές Δευτέρα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, η γερμανική κυβέρνηση είχε δηλώσει ότι είναι έτοιμη να πάρει έναν αριθμό αυτών των μεταναστών, υπό τον όρο ότι θα υπάρξει συντονισμός με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Cinque Paesi Europei e strutture dei Vescovi Italiani, ecco dove andranno i 116 immigrati a bordo della nave Gregoretti: lavoro fatto, missione compiuta!P.S. Per questa vicenda Legambiente (???) mi ha denunciato per SEQUESTRO DI PERSONA, rischio fino a 15 anni di carcere…Roba da matti, vi prometto che IO NON MOLLO.Viva l’Italia e gli Italiani.

Δημοσιεύτηκε από Matteo Salvini στις Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019

Αφού αναχώρησαν από τη Λιβύη επιβαίνοντας σε δύο χωριστά πλεούμενα, περίπου 140 μετανάστες διασώθηκαν από αλιείς και σκάφη της ακτοφυλακής το βράδυ της Πέμπτης, ημέρα κατά την οποία τουλάχιστον άλλοι 110 έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται από τότε σε ένα ναυάγιο ανοικτά της Λιβύης.

Μεταφέρθηκαν στη συνέχεια στο Gregoretti, ένα σκάφος της ακτοφυλακής. Έξι από αυτούς μεταφέρθηκαν αμέσως για ιατρικούς λόγους στο νησί Λαμπεντούζα, ενώ μία έγκυος στον έβδομο μήνα, τα δυο μικρά παιδιά της και ο σύντροφός της αποβιβάστηκαν στη Σικελία.

Το σκάφος μπόρεσε να προσεγγίσει τρεις ημέρες αργότερα στο στρατιωτικό λιμάνι της Αουγκούστα, όμως ο Ματέο Σαλβίνι επέτρεψε να αποβιβαστούν μόνο 15 ανήλικοι τη Δευτέρα. Άλλος ένας μετανάστης αποβιβάστηκε για λόγους υγείας σήμερα το μεσημέρι.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024