Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Δικαστικό Μέγαρο της Λάρισας.
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα onlarissa.gr, σύμφωνα με τις πληροφορίες, το συμβάν έγινε λίγο μετά τις 18:30, όταν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, ακούστηκε δυνατός κρότος και άρχισαν να βγαίνουν καπνοί από το υπόγειο του κτηριακού συγκροτήματος.
Άμεσα η αστυνομία απέκλεισε το χώρο, ενώ στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας.
Αξιωματούχοι αναφέρουν πως η πρώτη εκτίμηση για το περιστατικό είναι πως έγινε έκρηξη σε μετασχηματιστή που βρίσκονταν στο χώρο του υπογείου.
Αποτέλεσμα ήταν να διακοπεί το ρεύμα σε μέρος της περιοχής πέριξ των δικαστηρίων, αλλά και σε άλλες περιοχές της Λάρισας. Ήδη έχουν καταγραφεί αρκετές κλήσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για εγκλωβισμούς.
Από το ΔΕΔΔΗΕ πάντως δεν δίνεται επί της παρούσης εκτίμηση για το χρόνο αποκατάστασης του προβλήματος, την ώρα που οι ιδιοκτήτες καταστημάτων με ευπαθή προϊόντα εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους, καθώς η θερμοκρασία βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).