Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοινωνικό τιμολόγιο: Εκ νέου αιτήσεις για χιλιάδες δικαιούχους

Κοινωνικό τιμολόγιο: Εκ νέου αιτήσεις για χιλιάδες δικαιούχους

Οι καταναλωτές έχουν δύο επιλογές για να ενταχθούν στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ

Προθεσμία ένα μήνα για την υποβολή αιτήσεων έχουν χιλιάδες δικαιούχοι που επιθυμούν να ενταχθούν στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ. Οι αιτήσεις σύμφωνα τον νόμο θα πρέπει να γίνουν μετά την αυλαία των φορολογικών δηλώσεων.

Όπως αναφέρεται στην Υπουργική Απόφαση με αριθμό ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/892/152 (ΦΕΚ Β΄ 1403/01.02.2018), άρθρο 3, παράγραφος 4, :«Όσοι έχουν ενταχθεί στο Κ.Ο.Τ απαιτείται να υποβάλουν εκ νέου αίτηση εντός ενός (1) μηνός από τη λήξη της οριζόμενης από τις κείμενες διατάξεις ή της παραταθείσας με οποιονδήποτε τρόπο προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, οπότε και διενεργείται επανέλεγχος των προϋποθέσεων ένταξης στο Κ.Ο.Τ. Εφόσον από τη διαδικασία αυτή προκύψει ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις ένταξης σε άλλη κατηγορία τότε ο δικαιούχος μεταβαίνει αυτόματα σε αυτή. Εάν προκύψει ότι δεν πληρούνται πλέον οι προϋποθέσεις ένταξης σε καμία κατηγορία ή δεν υποβληθεί αίτηση τότε το Κ.Ο.Τ. παύει να ισχύει από την επόμενη ημέρα της λήξης της προθεσμίας του προηγούμενου εδαφίου….»

Οι καταναλωτές έχουν δύο επιλογές για να ενταχθούν στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ. Το ΚΟΤ Α και το ΚΟΤ Β. Στην πρώτη κατηγορία εντάσσεστε σε περίπτωση που λαμβάνετε ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλλελεγγύης) ενώ στην δεύτερη ομάδα όσοι πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια.

Οι καταναλωτές έχουν δύο επιλογές για να ενταχθούν στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ. Το ΚΟΤ Α και το ΚΟΤ Β. Στην πρώτη κατηγορία εντάσσεστε σε περίπτωση που λαμβάνετε ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλλελεγγύης) ενώ στην δεύτερη ομάδα εάν πληροίτε συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια.

Για να ενταχθεί κάποιος στην πρώτη κατηγορία (ΚΟΤ Α), στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ απαιτείται εγκεκριμένη αίτηση ΚΕΑ (κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης) που έχει εγκριθεί το τελευταίο δίμηνο – μια διαδικασία που μπορεί να γίνει και ηλεκτρονικά από το σπίτι.Οι αιτήσεις γίνονται μετά το τέλος των φορολογικών δηλώσεων.

Για την ένταξη στο ΚΟΤ Β εξετάζονται εκ νέου τα προβλεπόμενα κριτήρια, ανεξάρτητα αν κάποιος κρίθηκε δικαιούχος του Κοινωνικού Μερίσματος.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024