«Το ελαφρυντικό του σύννομου βίου θα μπορούσε να χορηγηθεί και με βάση τον προϊσχύσαντα ποινικό κώδικα» δήλωσε ο ποινικολόγος Σάκης Κεχαγιόγλου.

Μιλώντας στην εκπομπή One Line, σχετικά με το ελαφρυντικό που δόθηκε στον δολοφόνο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Κορκονέα, o κ. Κεχαγιόγλου ανέφερε ότι «οι δικαστές δεν απονέμουν δικαιοσύνη με βάσει το κοινού περί δικαίου αίσθημα» και πως «το ελαφρυντικό δεν επηρεάζεται από την βαρύτητα της πράξης». Όσον αφορά την επιλογή νέας ηγεσίας των Ανώτατων Δικαστηρίων ήταν ξεκάθαρος.

«Διαχρονικά υπάρχει ένας ομφάλιος λώρος που συνδέει δικαστική με εκτελεστική εξουσία. Δημιουργεί πρόβλημα στη δικαιοσύνη να επιλέγονται ανώτατοι δικαστές ως συριζαίοι ή ως νεοδημοκράτες» ανέφερε. Ωστόσο πρόσθεσε πως «ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο κ. Τσιάρας είναι πολύ σοβαρός. Θα εισηγηθεί στο υπουργικό συμβούλιο από τα πρόσωπα που έχει, τους καλύτερους. Που να απολαμβάνουν το κύρος των συναδέλφων τους αλλά και να έχουν χρόνια μπροστά τους έως τη συνταξιοδότηση».

Σχετικά με τον ποινικό κώδικα, επεσήμανε ότι «εργάστηκαν πολλοί και διακεκριμένοι, για πολλά χρόνια, για τον νυν ποινικό κώδικα. Αδικείται η δουλειά που έγινε. Η προηγούμενη κυβέρνηση φέρει ευθύνη για τον τρόπο και τον χρόνο που έφερε προς ψήφιση τους κώδικες» κατέληξε.

Πηγή: onetv.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr