Απορριπτική ήταν η απόφαση του Αρείου Πάγου επί του αιτήματος εξαίρεσης που είχε υποβάλει ο αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου, Ιωάννης Αγγελής, κατά του αρχαιότερου στην επετηρίδα συναδέλφου του Δημήτρη Δασούλα και της τέως εισαγγελέως του Αρείου Πάγου  Ξένης Δημητρίου.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε τις αιτήσεις ως απαράδεκτες. Ωστόσο, η έρευνα για την υπόθεση με τις καταγγελίες του Ιωάννη Αγγελή σχετικά με μεθοδεύσεις που έγιναν στην υπόθεση της Novartis, όπως έγινε γνωστό, από την προηγούμενη εβδομάδα ανατέθηκε σε δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου τους κ.κ. Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη.

Οι δύο ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί θα εξετάσουν τις καταγγελίες – αναφορές του συναδέλφου τους  σχετικά με την υπόθεση της Novartis καθώς και τις μηνύσεις που είχαν καταθέσει τρία πολιτικά πρόσωπα – Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και  Δημήτρης Αβραμόπουλος- που αφορούν σε χειρισμούς της ίδιας υπόθεσης εκ μέρους της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Στην Εισαγγελία ο φάκελος

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως σε ό,τι αφορά το σκέλος των αναφορών που έχουν κατατεθεί εκ μέρος της Εισαγγελίας Διαφθοράς και στρέφονται κατά του πρώην επόπτη  τους, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, ο σχετικός φάκελος έχει διαβιβασθεί στην Εισαγγελία πρωτοδικών για τη διενέργεια έρευνας.

Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση της Novartis, συνεχίζει να προκαλεί  αναταράξεις εντός και εκτός του χώρου της  Δικαιοσύνης, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται και οι επόμενες κινήσεις εκ μέρος της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη για την αποτίμηση των ανοιχτών φακέλων που συνδέονται με συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα  και συγκεκριμένα για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνι  Γεωργιάδη, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και τον ευρωπαίο επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr